Uluslararası Yelken Federasyonu (ISAF) tarafından 24 – 31 Ocak tarihleri arasında, Miami’de düzenlenecek Sailing World Cup için geri sayım başladı. 2011-13 -14 yılları arasında rüzgar sörfü dalında Türkiye şampiyonluğunu elinden bırakmayan Pamir Saçkan, yarışlarda RS:X kategorisinde yarışacak tek milli sporcu olacak. Saçkan, önce 17 – 19 Ocak tarihlerinde yapılacak North American Championship’e katılarak hazırlık yapacak, ardından Türkiye Balıkadamlar Kulübü adına ve Türkiye Yelken Federasyonu’nun da desteğiyle ISAF Sailing World Cup’ta yarışacak. 

2008 yılından bu yana düzenlenen ve RS:X kategorisinin en prestijli yarışı olan ISAF Sailing World Cup’ın bu yılki rotası Miami, Amerika’dan başlayarak Fransa ve İngiltere’ye uğrayacak ve Çin’de sona erecek. Yine bu sene uygulanmaya başlayan kota sistemine göre geçmiş başarılarından dolayı ISAF Sailing World Cup’a katılmaya hak kazanan Pamir Saçkan dört etapta da mücadele edecek.

PAMİR SAÇKAN KİMDİR?

Rüzgar sörfü milli sporcusu olan Pamir Saçkan 2011-13 -14 yılları arasında rüzgar sörfü dalında Türkiye şampiyonu olmuştu. 

Yarıştığı rüzgar sörfü kategorileri; RS:X, RS:One, Slalom, Formula, Kona ve Techno 293’tür. Sports People Turkey sporcusu Pamir Saçkan, Kurukahveci Mehmet Efendi, ve Hardline Nutrition tarafından desteklenmekte.

2016 Rio Yaz Olimpiyatları ve 2020 Tokyo Yaz Olimpiyatları katılımcısı olacak.