7 Haziran seçimlerine Saadet Partisi çatısı altında girecek olan Milli İttifak adayları İzmir’de seçim çalışmalarını sürdürüyor. 24 Mayıs'ta açılışı yapılacak Konak Tüneli ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulunan Saadet Partisi 1'inci bölge adayı Ahmet Gürhan, 'AKP iktidarının yaşadığı güç zehirlenmesinin' İzmir'de şova dönüştürülmek istendiğini savundu.

Seçimlere, Saadet Partisi çatısı altında girme kararı alan Saadet Partisi ile Büyük Birlik Partisi'nin oluşturduğu Milli İttifak'ın milletvekili adayları Ahmet Gürhan, Emin Göktaş, Cavit Babur ve Serkan Uyar, yaptıkları açıklamalarda Konak Tüneli'nin açılışının tamamen 'siyasete odaklı' olduğunu öne sürdüler.

İZMİRLİ'YE HİZMET DEĞİL, SEÇİM YATIRIMI

2011 seçimlerinde AKP'nin İzmir için hazırladığı 35 projeden sadece Konak Tüneli'nde sona gelindiğinin altını çizen milletvekili adayı Ahmet Gürhan, şunları kaydetti: ''2011'de açıklanan 35 projeden elimizde ne var? Sadece Konak Tüneli'nin bitirildiği ifade ediliyor. Bir kere tünel inşaatında İzmir'in tarihi mahalleleri yok edilmek istendi. Bu nasıl bir projedir ki bir çok mahallede oturan İzmirli hemşehrilerimizin için acil kamulaştırma kararı çıkartıp, insanları evinden ettiler. Projenin 2013'te bitmesi gerekirken, seçime sayılı günler kala açılış yapılacak. Başbakan'ın da katılması beklenen Konak Tüneli açılışı, İzmir'de her dönem hezimete uğrayan AKP'nin seçim taktiğidir. Hizmet yarışı yapmak yerine, şov yapmayı tercih ediyorlar. Siz kimi kandırıyorsunuz? 35 projenin en az 30'una başlanması gerekirken şu anda sadece Konak Tüneli açılıyor. Bu İzmirli hemşehrilerimin hak ettiği hizmet değildir.''

HEM ESNAF HEM DE VATANDAŞ MAĞDUR OLACAK

Konak Tüneli'nin kente katkı sağlaması yerine 'siyasi şova dönüştürülmek' istendiğini öne süren Gürhan, şu ifadeleri kullandı: ''Proje maliyeti düşünülerek üst geçitten vazgeçildi. Otobüsten inip Konak Meydanı'na ya da Kemeraltı'na yönelmek isteyen hemşehrilerimiz mağdur olacak. En kısa sürede bir üst geçit yapılıp hem İzmirliler'in hem de Konak bölgesindeki esnaf kardeşlerimizin yaşayabilecekleri sıkıntıların önüne geçilmeli. AKPliler İzmirliye hizmet getirmek yerine siyasi şov yapmayı tercih ediyor. Bunun bedelini 7 Haziran'da sandıkta ödeyecekler. Öte yandan bir çok mahallemizde İzmirli hemşehrilerimiz de mağdur edildi. Konak Tüneli'nin girişinde yer alan Damlacık Mahallesi'ndeki insanlarımızın sorunlarını dinledik. Esnafından bölgede yaşayan vatandaşlarımıza kadar büyük dertleri var. Kimi 2015 yılında, çatlaklarla dolu evlerde yaşamak zorunda bırakılmış. Kimi esnafımız da var olma mücadelesi veriyor. Bir bakkal kardeşimiz bu proje öncesinde günde 600 ekmek sattığını ancak bugün 50 ekmek bile alınmadığını söylüyor. İzmir'in tarihini yaşayan Damlacık Mahallesi boş sokaklarıyla korku filmini andırıyor. AKPliler önümüzdeki günlerde tüneli açacak, ancak 100 metre ileride yaşayan İzmirli kardeşimin sorunlarını önemsememeyi sürdürecek. Böyle hizmet olmaz.''

'ZEMİN ETÜTÜ NEDEN AÇIKLANMIYOR?'

Milli İttifak İzmir 1'inci bölge adayı Serkan Uyar ise yaptığı konuşmada, Jeoloji Mühendisleri Odası'nın Şubat ayında Konak Tüneli inşaatında son derece yetersiz etüt çalışmaları yapıldığı açıklamasını unutmadıklarını söyleyerek, açılıştan önce yer altındaki belirsizliklerin açıklanıp kamuoyuyla paylaşılması gerektiğini vurguladı.