Saadet Partisi Hatay İl Başkanlığı'nın düzenlediği aylık il divan toplantısı, Antakya Beyza İş Merkezi Habib-i Neccar Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Yoğun katılımın olduğu toplantıya Çevre Eski Bakanı ve Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ziyaettin Tokar, Saadet Partisi Teşkilat Başkan Yardımcısı ve GİK Üyesi Yrd. Doç. Dr. Necmettin Çalışkan ile il ve ilçe teşkilatları katıldı.

Saadet Partisi İl Başkanı Mustafa Eğe ve bazı ilçe başkanlarının konuşmalarından sonra söz alan Çevre eski Bakanı Ziyaettin Tokar, 7 Haziran seçimlerinden sonra ülkede terörün patlak vermesinin manidar olduğunu belirterek, “Her gün şehit haberleri gelmeye başladı. Şehre girene kadar 5 ayrı yerde kontrol noktaları olmasına rağmen, 2 tonluk patlayıcı askeriyenin, şehrin ortasına kadar girerek nasıl patlatılıyor? Milli istihbaratımızın haberi olmuyor mu? Reyhanlı’da da benzeri oldu. Nasıl bu kadar teşkilat olmasına rağmen bunlar yaşanır. Hepsi Milli Görüş'ün iktidarını bekliyor. Bizim geçmiş koalisyon hükümetlerimizin zamanında terör varmıydı? Ortadoğu böyle karışık mıydı? Çalışanlarımızın yüzü gülmüyor muydu? O yüzden tüm sorunların çözümü bizimle gerçekleşecektir inşallah. Kimse ile kavgası olmayan parti olarak da bu seçimde mecliste olarak bunu başaracağımıza inanıyoruz.” dedi.

AK PARTİ - SAADET İTTİFAKI KONUSU

AK Parti ile seçim ittifakı konusunda da açıklamada bulunan Ziyaettin Tokar, "Kişilere değil ülke sorunlarına odaklanarak, grup kurabilecek şekilde milletvekili sayısı verilirse ittifak kurabiliriz. Meclis'teki 4 partiden ikisi bir araya gelemiyor. Bu şekilde sorunlar çözülür mü? Bu kadar kutuplaşma var maalesef. Kimse ile kavgası olmayan Saadet Partisi gelirse şahıslar üzerine değil sorunlar üzerine kafa yorar ve memleket yararına ne olursa destekler, yanlışlara karşı geliriz. İçişleri ve Adalet Bakanlıkları bizde olursa Allah’ın izni ile memlekette nasıl huzur ve sükûnet hâkim oluyor görün” diye konuştu.