Saadet Partisi (SP) Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Latif Öztek, Suruç’ta yaşanan terör olayının, ülkedeki güvenlik ve istihbarat anlamındaki eksikliklerini gösterdiğini söyledi.

SP Genel Başkan Yardımcısı Latif Öztek, Yaşar Canbay ve beraberindeki heyet, terör saldırısının yaşandığı Suruç’ta Kaymakam Abdullah Çiftçi’yi ziyaret etti. Saldırı hakkında bilgi alan heyet, tespitlerini bir rapor olarak parti genel merkezine sunmaya hazırlanıyor.

Yaşanan saldırı ile ilgili değerlendirmede bulunan Öztek, bu tür menfur olayların bir an evvel aydınlatılmasını ve faillerin adalete teslim edilmesini dilediklerini kaydetti. Gerekli tedbirlerin alınması gerektiğine vurgu yapan Öztek, şunları kaydetti: “Tetikçisi kim olursa olsun, hangi teröristten gelirse gelsin, bu tür saldırıların asıl amacı, bölgemizi daha da karıştırmak, ülkemizi istikrarsızlaştırmak ve bir çatışma ortamına çekmektir. Bu eylem Ortadoğu’daki yeniden dizayn niyetlerinin ve tüm Ortadoğu’yu bir ateş çemberinin içine çekme düşüncesinin Türkiye’ye yönelik bir adımıdır. Bu dönemde millet olarak her zamankinden daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyacımız vardır. İktidarı ve muhalefeti ile bu eyleme hep beraber tepki göstermek ve bu terör saldırısının toplumdaki ayrışma ve kutuplaşmayı körüklemesini engellemeliyiz.”

HÜKÜMET'E İSTİHBARAT VE GÜVENLİK ZAFİYETİNİ ORTADAN KALDIRMA ÇAĞRISI

Bu dönemde sorumlu muhalefet anlayışının bir gereği olarak birlik ve beraberliğe her zamankinden daha fazla önem vereceklerinin altını çizen Öztek, “Ancak bu olay da göstermektedir ki, ülkemizde güvenlik ve istihbarat anlamında eksiklikler vardır. Sorumluluk makamında olan kişilerin bu eksiklikleri ortadan kaldırması gerekir. Parti olarak Meclis'te temsil edilmiyoruz. Ancak bu olaylar ister Meclis içi, ister dışı olsun, tüm siyasi partilerin birlikte hareket etmesi gereken konulardır. Saadet Partisi olarak alınması gereken önlemler ve oluşturulacak toplumsal hassasiyet ile ilgili olarak her türlü yapıcı çalışmaya katkı sağlayacağımızı ifade etmek istiyoruz.” dedi.

AKP’YE DIŞ POLİTİKA ELEŞTİRİSİ

Büyük Ortadoğu Projesi kapsamında bölgedeki tüm ülkelerin parçalanması, istikrarsız hale getirilmesi, iç savaş ortamına çekilmesi, toplumsal çatışma alanlarının artırılması suretiyle, bölgenin yeniden emperyal amaçlar doğrultusunda şekillendirilmeye çalışıldığını parti olarak yıllardır söylediklerini aktaran Öztek, şu ifadeleri kullandı: “Maalesef geçmiş yıllarda uzak tehlike olarak görülen bu olaylar artık yakın tehlike haline gelmiştir. Bu sebeple bölgeye yönelik dış politikamızı ve bölge ülkeleri ile olan ilişkilerimizi yeniden gözden geçirmeliyiz. Bölge ülkeleri olarak ortak tarih ve kültür paydasında bir araya gelme imkanını aramamız ve kader birliği yapmamız elzemdir. Bu menfur saldırı umarız ki, yöneticilerimize, dostumuzu, düşmanımızı tanıma imkanı verir ve bu coğrafyaya huzurun ancak İslam Birliği ile geleceğini anlama fırsatı tanır.”