Saadet Partisi, Ankara Mamak Seçim Bürosu’na ait duyuru pankartlarının Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri tarafından indirilmesi nedeni ile Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek hakkında suç duyurusunda bulundu.

Saadet Partisi (SP) Ankara İl Başkanı Yusuf Ayaz, suç duyurusu öncesinde Ankara Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı. Yusuf Ayaz, 2 Nisan Perşembe günü Saadet Partisi Mamak Seçim Bürosu'na Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri tarafından saldırı yapıldığını ve 4 Nisan Cuma günü yine Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri tarafından bayraklarının ve duyuru pankartlarının kesildiğini söyledi.

Büyük Birlik Partisi (BBP) ile ittifak yaptıklarını hatırlatan Ayaz, “Aksaray’da hesaplar değişti. 400 vekil 320’ye indi. Yetmedi koalisyon da olur dedi. Milli İttifak sahaya indi Başbakan'ın aklı karıştı. Allah’ın açık hükmü olan faize ‘helal olsun’, ‘bereketli olsun’ denmeye başlandı.” ifadelerini kullandı.

Partilerine aynı uygulamaların Kocaeli Belediyesi tarafından da yapıldığını öne süren Ayaz şöyle devam etti: “Ey Gökçek, korkunun ecele faydası yok. Kendine gel, Saadet'e gel. Kestiğiniz o bayrakların bedeli alın teri ile ödenmiştir. Parsel parsel kazanılan paralarla değil. Ahmet Hakan’ın tweetlerinden korktuğun kadar bu aziz milletin asaleti ve sessizliğinden de korkun. Bu millet, 7 Haziran’da size talimat veren Efkan Ala’ya da, Davutoğlu’na da, Tayyip Erdoğan’a da şefkat tokadını sandıkta atacaktır. Kendinize gelin, Saadet’e gelin.”