Milli İttifak adayları seçim çalışmalarını başka bir boyuta taşıdı. Saadet Partililer, Sivas’ta kapanan ve özelleştirilen kurumların maketiyle yürüyüş yaparak, vatandaşlardan gereğini yapmalarını istedi. Milli İttifak ortağı BBP İl Başkanı Uğur Bulut, kapanan askeri hastane başta olmak üzere diğer kurumlarla ilgili olarak Sivas milletvekili adayı ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ı hedef aldı.

Seçimlere Saadet Partisi adı altında giren Milli İttifak ortakları, düzenledikleri etkinlikte, Sivas’ta iktidar döneminde kapanan kurumların maketini yaparak Kent Meydanında sergiledi. Kurumların bir bir kapandığını ve Sivas’ın küçüldüğünü söyleyen Saadet Partililer, iktidarı eleştirdi.

Partililer, maketlerle birlikte İstasyon Caddesinde yürüyüş yaparak, seçim çalışması gerçekleştirdi. Vatandaşların meraklı bakışları arasında kapanan kurumların maketler halinde yürüten ve çeşitli sloganlar atan partililer, vatandaşlardan partilerine oy istedi.
Kent Meydanından Maliye kavşağına kadar yürüyen Milli İttifak adayları ve teşkilat üyeleri yeniden Kent Meydanına dönerek burada toplandı.

BBP İl Başkanı Uğur Bulut, yaptığı konuşmada, Milli Savunma Bakanının kendi ilindeki askeri hastanenin kapanmasına göz yumduğunu savunarak, “Bu vilayette bir askeri hastane vardı ve o zaman bizim Milli Savunma Bakanı yoktu. 2011’de 4 milletvekili gönderdiniz, biri Milli Savunma Bakanı oldu, bizde Sivas’a değer katacağını söyledik. O bakan kendisine dire bağlı olan bir hastaneyi bu şehirden aldı götürdü.”diye konuştu.

Ulaş’taki Tarım İşletmesiyle ilgili geçtiğimiz dönem Ak Parti İl Başkanının küçükbaş hayvan merkezi yapacaklarını söylediğini ,ancak hiçbir çalışma yapılmadığını kaydeden Uğur Bulut, “ İl Başkanı söz verirken Milli Savunma Bakanı görevdeydi, Pazar günü aynı bakan sizden oy isteyecek, gereğini yapalım. İktidar bizden biri götürüyor, geçim kaynağımız olan ekmek kapımız olan her şeyi alıp götürüyor.” açıklamasını yaptı.

İl Başkanı Bulut, partililerden sandıklara çıkmalarını da isteyerek, “Çünkü hırsız var, sandıkta bir itirazımız varsa hemen kayda geçirelim. Dolayısıyla hızsızlarında defterini dürüp saat 19.00 itibariyle göndermenin vaktinin geldiğini düşünüyorum.” dedi.