Yozgat’ta 3 dönem Şehit Aileleri Derneği başkanlığı görevini yürüten Zübeyir Altınok, Sabah gazetesinde yayınlanan 'Şehit ailesinden çözüme destek' başlıklı haberin yalan olduğunu, öyle bir demeç vermediğini söyledi.

Çözüm sürecine karşı olduğunu söyleyen Altınok, "Resmimi çektiler doğrudur. Ama biz, taviz vererek çözüm süreci istemiyoruz. Sabah gazetesi benim söylediğim demeçleri yazmamış, hep kafalarına göre haber yazmışlar. 4 çapulcuya ülkemizin boynunu eğdirdiler. " dedi

Şırnak Güçlükonak Çevik Karakolu'nda vatani görevini yapan oğlu Adnan Altunok’un 12 Şubat 1997'de şehit olduğunu hatırlatan Zübeyir Altunok, şöyle dedi: "Türkiye genelinde nüfusuna göre en fazla şehit veren Yozgat ilimizdir. Ben buranın 3 dönem şehit aileleri dernek başkanlığını yaptım. Biz çözüm sürecini istemiyoruz. Ben çözüm sürecine taviz verdikleri için istemiyorum. Tabii ki anaların ağlamasın, ortalık huzur bulsun, silahlar patlamasın. Biz de bundan yanayız ama teröristleri kırmızı halı ile karşılıyorlar."

Şehit annesi Fikriye Altınok da gözyaşı döktü, Sabah gazetesinin kendileri ile ilgili yalan haber yapmasına üzüldüklerini vurguladı.