Diyanet İşleri Başkanlığı´nın Çanakkale Şehitlerini Anma Programı kapsamında, bütün yurtta olduğu gibi Aydın´da da sabah namazından sonra dua edildi. Yavuz Sultan Selim Camisi’ndeki programda, Kur'ân okundu ve tekbirler getirildi. İl genelinde din görevlileri tarafından okunan 3 bin hatim, şehitlerin ruhuna hediye edildi. Aydın İl Müftüsü Ömer Kocaoğul, Çanakkale Zaferi ile ilgili bir vaaz verdi. Programın sonunda ise cemaate, Çanakkale Savaşı’ndaki asker tayınından hoşaf ve kuru ekmek ikram edildi. Programa Aydın Valisi Erol Ayyıldız, İl Emniyet Müdürü Adnan Taştan, İl Müftüsü Kocaoğul, müftü yardımcıları, çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğrenciler ve diğer vatandaş katıldı.

Sabah namazının ardından imam hatip, müezzin kayyım ve Kur'ân kursu öğreticileri tarafından okunan 3 bin hatimin duası edildi. Müftü Kocaoğul, verdiği vaazda Çanakkale ruhunu ve şehitliğin önemini anlatırken hafızlar da aşır ve ilahiler okudu. Ömer Kocaoğul, “Çanakkale hürriyettir, Çanakkale Allah'tan başka hiçbir güce boyun eğmeme iradesidir. Çanakkale, topyekûn bir direniştir. Çanakkale, annelerin bıyığı terlememiş çocuklarını, saçlarını kınalayarak cepheye göndermesidir. Çanakkale, her şehitte bin kere dirilmektir. Çanakkale anaların duası, eşlerin hasreti, evlatların yetimliğidir. Çanakkale, kalem tutan ellerle saban tutan ellerin kucaklaştığı yerdir. Çanakkale, çağlarüstü gelen destanların özüdür. Çanakkale, yeni Türkiye’nin önsözüdür. Mehmetçik, Çanakkale muharebelerinde cepheye giderken önce abdest alırdı. Kendisini Allah’a adayan arkadaşlarıyla helâlleşirdi. Çanakkale Savaşı’nda Mehmetçiklerin çok kullandıkları bir cümle vardı, o da bir arkadaşları şehit olduğunda birbirlerine, 'Mertebesini buldu.' derlerdi. Şehitlik en son mertebedir, rütbelerin en üstüdür. Şehitlikten daha üstün bir mertebe yoktur. Şehitlik makamı, peygamberlikten sonraki en büyük makamdır.” dedi.

Programla ilgili de bilgi veren Müftü Kocaoğul, “Türkiye genelinden Çanakkale’de şehit olan 250 bin şehidimiz için 250 bin hatm-i şerif okundu. Tabii bu üç ay önce başladı ve bizim görevlilerimiz de ilimizde 3 bin hatm-i şerif okudular. Hem bu hatm-i şeriflerin duasını yapmak hem de şehitlerimizin ruhaniyetiyle birlikte olmak için sabah namazında bir program düzenledik. Çok da güzel bir katılım oldu, camilerimiz doldu taştı. Halkımız, Çanakkale ruhunu yaşayabilmek için camiye koştular. Bugün müstesna bir sabah yaşadık. Cenab–ı Hakk, inşallah hepimizi o şehitlerimizle Peygamberimiz'in hamd sancağı altında birleşmeyi nasip eylesin.” şeklinde konuştu.