Avukat Ahmet Kemal Göncü, Sabah ve Takvim gazetelerinin sabıkası bile olmayan Sıtkı Baş ile ilgili iftira, yalan ve karalamaya yönelik hiçbir vicdana sığmayan haberleriyle ilgili suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı.

Sabah ve Takvim gazetelerinde 'İnlerine girildi', ‘İç Anadolu imamları’ başlıklı haberlerle hedef gösterilen isimler bir bir yargıya gidiyor. Kayseri’de bulunan Sıtkı Baş'ın avukatı Ahmet Kemal Göncü, insanlara vicdanlara sığmayacak boyutta iftira atanlar karşısında hukukta hak arayacaklarını dile getirerek, "Müvekkilim hakkında yapılan bu çirkin haberler en hafif ifadesiyle iftira, yalan ve karalama kampanyasından ibarettir. Müvekkilim tertemiz yaşantısıyla ortadadır. Tek bir sabıkası dahi olmayan bir kişi hakkında böyle asılsız, hukuk kuralları hiçe sayılarak yapılan haberler kişilik haklarının açıkça ihlalidir. Masa başında yapılan ve haberi yapan kişinin kendini hem müşteki hem savcı hem hakim yerine koyarak yaptığı bu çirkin ve aşağılık iddia ve iftiralara karşı adli ve cezai girişimlerimiz yapılmıştır." dedi.

'MASUM İNSANLARA ÇAMUR ATILIYOR, TÜRKİYE’DE BİR CİNNET HALİ YAŞANIYOR'

"Bu haberleri yapanlar elbette adalet önünde hesap vereceklerdir" diyen Avukat Göncü, sözlerine şunları ekledi: "Türkiye'de bir cinnet hali yaşanmaktadır. En masum ve temiz insanlar karalanıp, çamur atılmak suretiyle toplum nezdinde itibar kaybına uğratılmaya çalışılmakta, bu haberleri yapanlar da böylece kendi pisliklerini güya kapatmaya, ilgiyi başka tarafa çekmeye çalışmaktadırlar. Türkiye'de adalet ölmemişse, tuz kokmamışsa, yakın gelecekte bu kişilerin hesap verdiğini hep birlikte göreceğiz."