Sabah ve Takvim gazetelerinde önceki gün yayınlanan ‘Pensilvanya Ahtapotunun Kollarını açıklıyoruz’, ‘İşte Marmara İmamları’ başlıklı haberlerde 'Sakarya imamı' olarak gösterilen Turan Öztoprak, avukatı Ahmet Akgünler aracılığı ile açıklama yaptı. Akgünler, haberin gerçek dışı, yalan ve iftiralarla dolu olduğunu, haberin düzeltilmesi için noter kanalıyla Sabah ve Takvim gazetelerine cevap ve düzeltme metni ihtarnamesi gönderdiklerini, haberle ilgili suç duyurusunda bulunacaklarını ve tazminat davası açacaklarını söyledi.

"MÜVEKKİLİM EĞİTİM KOORDİNATÖRÜDÜR İŞİ SADECE EĞİTİMDİR"

Haberde yer alan ifade ve iddiaların tamamen gerçeğe, hukuka ve ahlaka aykırı olduğu gibi müvekkilinin kişilik haklarına saldırı niteliği taşıdığını vurgulayan avukat Akgünler, "Müvekkilim, Sakaryalı işadamları tarafından eğitim ve öğretim faaliyetleri için kurulmuş olan Sebat Eğitim İşletmeleri A.Ş’de eğitim koordinatörü olarak çalışmaktadır. İşi sadece eğitim ve öğretimdir. Şimdiye kadar hiçbir yaşa dışı faaliyette bulunmamıştır. Haberde müvekkilimin var olmayan bir yapılanmanın elemanı gibi gösterilmesi büyük bir yalan ve iftiradır." diye konuştu.


"MESNETSİZ HABERLER BASIN KANUNU'NA AYKIRI"

Müvekkilinin hayali olarak uydurulduğu apaçık ortada olan ve var olup olmadığı belli olmayan paralel yapıya mensup olduğunu, hiçbir belgeye dayandırmadan iddia etmenin en azından büyük bir ahlaksızlık olduğunu anlatan avukat Akgünler, “ Böyle mesnetsiz haberler Basın Kanunu’na ve ahlak kurallarına aykırıdır. Ayrıca bu tip haberler kamuoyunda büyük bir ayrımcılığa, kin ve düşmanlığa sebebiyet verdiğinden dolayı TCK’nın 122, 216 maddelerine göre suçtur.” dedi.