Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’nun (DİSK) kurucusu Kemal Türkler’in eşi Sabahat Türkler DİSK binası önünde tören düzenlendi.

77 yaşında hayatını kaybeden Kemal Türkler’in eşi Sabahat Türkler için DİSK binasında tören yapıldı.Törene DİKS Genel Başkan Kani Beko, Birleşik Metal İş Sendikası Başkanı Adnan Serdaroğlu, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar, Sabahat Türkler’in kızı Nilgün Soydan, sendika üyeleri ve diğer yakınları katıldı.

Birleşik Metal İş Sendikası Başkanı Adnan Serdaroğlu ve Sabahat Türkler’in kızı Nilgün Soydan birer konuşma yaptı. Törende konuşan DİKS Genel Başkanı Kani Beko ise Sabahat Türkler’in DİSK’e büyük katkıları olduğunu söyledi. Beko,“ Metal İş Sendikamız çok büyük katkıları oldu. DİSK’in ve Metal İş Sendikası’nın geleneklerini bizden sonraki kuşaklara aktarabilmek için çok işler yaptı.” dedi.

Türkler’in cenazesi konuşmaların ardından omuzlanarak Şişli Camii’ne getirildi. Bu arada aralarında Cumhuriyet Halk Partisi Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun da olduğu çok sayıda kişi cenazenin getirildiği Şişli Camii’ne çelenk gönderdi.

Sabahat Türkler'in cenazesi Şişli Camii'inde öğle namazı sonrasında kılınacak cenaze namazının ardından Topkapı Çamlık Mezarlığı'nda toprağa verilecek.