Sabah Gazetesi’nin 20 Ocak 2015 tarihli “İşte Marmara İmamları” başlıklı haberine mahkeme tarafından erişim yasağı getirildi. Mahkeme, söz konusu haberin 'suçsuzluk karinesi ve lekelenmeme hakkının ihlali' mahiyetinde olduğu gibi verilen bilgilerin doğruluğuna ilişkin, haber içerisinde 'herhangi bir kaynak veya belgeden bahsedilmediğini', bu haberin görünür gerçekliğe uygunluğunun da sabit olmadığını vurguladı. Mahkeme, bu nedenlerden dolayı ilgili içerikte yer alan ifade ve haberlerin talepte bulunanın kişilik haklarının ihlali mahiyetinde olduğu sonuç ve kanaatine varıp içeriğe erişimin engellenmesi talebini kabul etti.

Haberde bölgenin Edirne imamı olarak tanıtılan Osman Ağaçdiken, mesleği ve toplumsal itibarının zedelendiği gerekçesiyle avukatı Murat Keçeci aracığıyla mahkemeye başvurdu. Edirne Sulh Ceza Hakimliği, yapılan başvuruyu değerlendirerek gazetede çıkan haberin konusunu ve içeriğini inceledi. Mahkeme haberin hukuka uygun olmadığına hükmederek basının kişilik haklarının korunması için adli haberleri verirken hukuka uygunluk kriteri içinde hareket etmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Ağaçdiken’in başvurusunun ardından haberin konusunu ve içeriğini inceleyen mahkeme, “Devam eden Paralel Devlet Yapılanması ile ilgili soruşturmalarda hakkında şüpheli sıfatıyla soruşturma olup olmadığı belli olmayan ve haber içeriğinden anlaşılmayan başvuranın PDY örgütünün yönetici imamı olarak gösterilmesi ve resmi ile kişisel bilgilerin verilmesi suçsuzluk karinesi ve lekelenmeme hakkının ihlali mahiyetinde olduğu gibi verilen bilgilerin doğruluğuna ilişkin, haber içerisinde herhangi bir kaynak veya belgeden bahsedilmediğinden, bu haberin görünür gerçekliğe uygunluğu da sabit değildir. Bu nedenlerden dolayı ilgili içerikte yer alan ifade ve haberlerin talepte bulunanın kişilik haklarının ihlali mahiyetinde olduğu sonuç ve kanaatine varıldığından içeriğe erişimin engellenmesi talebinin kabulüne” karar verdi.