Samsun’da CHP’den milletvekili adayı olan Halk TV Genel Müdürü Şaban Seviç, kapılar kırılarak Koza İpek Holding bünyesindeki medya kuruluşuna polisin yaptığı baskının 'zorbaca el koyma' girişimi olduğunu söyledi.

Seçim çalışmalarını ilçe ilçe gezerek sürdüren Sevinç, baskın yapılan medya kuruluşlarının yanında olduklarını belirtti. “Aynı şey bizim başımıza gelse, defolup gidin derdim. Çünkü burada hukuki bir süreç yürümüyor. Tamamen bir zapt-u rapt, zorbaca bir el koyma bu. Herhangi bir hukuki karar, bir hüküm yok ortada. Türkiye bir hukuk devleti değil mi? Hüküm olmadan, mahkeme bir karar vermeden el koymaya çalışıyorlar. Atanan kayyumdan, tebliğ yöntemine kadar herşey hukuka aykırı." diyen Sevinç, "Biz toplum olarak her türlü hukuksuzluğa karşı sonuna kadar direnmeliyiz. 1 Kasım’dan sonra tüm bu hukuksuzluğa dur diyeceğiz.” dedi.

“BU DÜZENE SON VERECEĞİZ”
Yıllarca RTÜK üyeliği, parlamento muhabirliği, gibi çok önemli görevlerde bulunduğunu aktaran Sevinç, “Ben Samsun’a milleti kandırıp milletvekili olayım diye gelmedim. Ben Samsun’a siyasi iklimi değiştirmeye geldim. Samsun’daki sömürü düzenini, bu kirli zinciri kırmaya geldim. Tüm kirli çarklara çomak sokmaya geldim. Ben bu pis düzeni bozacağım. Halkın kanını, duygusunu sömüren düzene son vereceğim.” diye konuştu.