Sabancı Üniversitesi Girişimcilik Kurulu (SUGK), Avrupa Birliği Horizon 2020 Araştırma ve İnovasyon Programı tarafından fonlanan, 1 Ocak 2015 itibariyle başlayan 2 yıllık sürecek MY-WAY Projesi’nin Türkiye temsilcisi oldu.

MY-WAY Projesi; web girişimciliği inisiyatiflerinin (merkezler, projeler, hızlandırıcı ağları, yarışmalar vb.), web/iş dünyasının (hızlandırıcılar, mentörler vb.), eğitim aktörlerinin (iş dünyasından öğretmen ve eğitmenler) ve asıl faydalanıcı olarak genç yetişkinlerin (öğrenci ağları, mezunlar ve öğrenci-girişimci merkezleri) çaba ve iş birliklerini geliştirmeyi ve artırmayı hedefliyor. MY-WAY Projesi, aktif olarak katılacak öğrenci ağları ve öğrenci destek merkezleri ile web girişimciliği inisiyatiflerinin ve hizmetlerinin görünürlüğünü ve etkisini artıracak, genç yetişkinleri web girişimciliği ekosistemindeki iş ağları ile birleştirecek.

Projede; şu ana sonuçlara ulaşılması planlanıyor:

"MY-WAY, web girişimciliği ekosisteminin haritasını çıkaracak. Brüksel’de Ekim ve Aralık 2015’te 2 paydaş toplantısı gerçekleştirilecek. Öğrenci girişim merkezleri ve hedeflenen genç yetişkin ağlarına sağlanan desteğin sürdürülebilir bir gelişim ve harmoni oluşturması için 4 ülkede (Budapeşte, Zaragoza, Londra ve İstanbul şehirlerinde) 4 aksiyon planı geliştirilecek. Farklı Avrupa ülkelerinden öğrenci destek merkezleri ve web girişimciliği destek sağlayıcıları arasındaki anlaşmalar sürdürülebilirliği güçlendirilecek. MY-WAY Projesi 'European Disruptors’ Network’s Secretariat'ı yürütecek."

Horizon 2020’deki aynı çağrı altında, toplam 10 proje fon aldı. Bu projeler inovasyonu ve girişimciliği geliştirmeyi, teknoloji girişimlerini büyütmeyi ve böylece ekonomi ve topluma dinamizm katmayı amaçlayan Startup Europe Initiative’in uygulamalarını desteklemek için birlikte çalışacak.

Web girişimciliği ekosisteminin ana aktörlerini temsil eden 7 ülkeden 10 ortaktan oluşan MY-WAY konsorsiyumunda Türkiye’den Sabancı Üniversitesi bulunuyor. Europa Media Non-profit Ltd. (Macaristan) tarafından koordine edilen projenin ortakları arasında: London Association of Enterprise Agencies Ltd. - Capital Enterprise (İngiltere), H-Farm Italia (İtalya), AEGEE Student Network (Belçika), NACUE - National Association of College and University Entrepreneurs (İngiltere), Sabancı Üniversitesi (Türkiye), Bar-Ilan University (İsrail), EUCLID Network (İngiltere), YES - European Confederation of Young Entrepreneurs (Belçika) ve Menlo Media (Hollanda) bulunuyor.