Sabıka Kaydı sorgulama işlemleri için buradan izlenecek adımları takip edebilirsiniz. Online GBT Sorgulamak için tıkla GBT sabıka kaydı sorgulama işleminin online olarak istediğiniz bir anda kolayca yapabilirsiniz. GBT sabıka kaydı sorgulama işleminin nasıl yapıldığını ve sabıka kaydı sorgulama işlemi hakkında detaylı bilgileri haberimizden öğrenebilirsiniz.
Türkiye’de pek çok resmi işlemde en çok ihtiyaç duyulan başlıca resmi evrakların başında kendisine yer bulan sabıka kaydı belgesi dolayısı ile Adalet Bakanlığı’nın ilgili kurumlarına vatandaşlar tarafından son derece yoğun bir şekilde ilgi gösteriliyor. Vatandaşlar artık internet üzerinden son derece pratik bir şekilde güncel sabıka kaydı belgelerini Adalet Bakanlığı’nın internette yer alan online sabıka kaydı sorgulama hizmeti ile alabiliyor. Dijital teknolojinin yaşamın her alanında olduğu gibi kurumsal alanda da son derece önemli bir rol üstlenmekte olduğu bugünlerde vatandaşlar artık e-devlet sistemi aracılığı ile kamu kurumlarıyla olan işlemlerini internet kolaylığında gerçekleştirebilme kolaylığından yararlanabiliyor.

Sabıka Kaydı Sorgulama işlemleri e-Devlet sistemi üzerinden kolayca yapılabiliyor. Bu sayede vatandaşlar Sabıka Kaydı Sorgulama işlemlerini gerçekleştirmek için sıra bekleme derdinden kurtuluyor.

Sabıka Kaydı Sorgulama">Sabıka Kaydı Sorgulama işlemi e-Devlet'te! Kamu kurum ve kuruluşlarında gerçekleştirilen pek çok işlemin internet üzerinden hızlı bir şekilde yapılabilmesine olanak veren e-Devlet kapsamında Sabıka Kaydı Sorgulama işlemi de yapılabiliyor. e-Devlet kapısı olarak bilinen ve kullanıma açılan bu portaldan yapılabilecek pek çok işlem var. Sabıka Kaydı Sorgulama bu işlemlerden yalnızca biri. Sabıka Kaydı Sorgulama ya da e-Devlet çatısı altında yapılabilecek pek çok  işlemi gerçekleştirmek için ilk yapılması gereken şey ise bir e-Devlet şifresi almak. Ücretsiz olarak sunulan bu hizmetten yararlanmak için önce PTT şubelerinden bir şifre almak ve kullanıcı oluşturmak gerekiyor. 2 TL karşılığında tüm PTT şubelerinde gerçekleştirilen bu işlemin ardından artık bir e-Devlet hesabına sahip oluyorsunuz.

SABIKA KAYDI

Sabıka Kaydı vatandaşların kesinleşmiş ceza ve güvenlik tedbirlerine, mahkumiyetine ilişkin bilgilerin bulunduğu belgelerdir. Hem adliyelerden hem de e-Devlet'ten temin edilebilmektedir. Sabıka Kaydına hangi bilgilerin kaydedileceğine ilişkin düzenleme Adli Sicil Kanunu'nun 4. maddesinde belirtilmiştir.

ADLİ SİCİL KAYDINA HANGİ BİLGİLER KAYDEDİLİR?

Sabıka Kaydında; hapis cezası kararı, hapis cezasının ertelenmesi kararı, adli para cezaları, seçenek yaptırıma çevrilen kısa süreli hapis cezaları, belli hakları  kullanmaktan yoksun bırakılma ile ilgili kararlar, Türk vatandaşı hakkında yabancı mahkemeden verilmiş ve kesinleşmiş olan mahkûmiyet kararının Türk hukuku bakımından doğurduğu hak yoksunluklarına ilişkin olarak Cumhuriyet savcısının istemi üzerine mahkemece verilen karar, ceza mahkûmiyetini bütün sonuçlarıyla ortadan kaldıran şikayetten vazgeçme veya etkin pişmanlık dolayısıyla verilen karar, ceza zamanaşımının dolduğunun tespitine ilişkin karar, genel veya özel affa ilişkin kanun; özel affa ilişkin Cumhurbaşkanlığı kararı, Askerî Ceza Kanununa göre verilmiş mahkûmiyet kararlarındaki ferî cezalar Sabıka Kaydına kaydedilmektedir.

Son yıllarda Türkiye’de internet teknolojisini aktif olarak kullanan kamu kurumlarının internet üzerinde yer alan online hizmetlerini tek bir çatı altında bir araya getirerek, vatandaşa sunan e-Devlet sisteminde yer alan Adalet Bakanlığı’nın online hizmetleri aracılığı ile sabıka kaydı belgesini kolay ve hızlı bir şekilde online olarak alabilme imkanı bulunuyor. Adalet Bakanlığı’nın Adli Sicil Kaydı Sorgulama ekranından yararlanarak GBT sorgulama işlemlerini birkaç dakika içerisinde gerçekleştirebiliyor. Vatandaşın dijital platform üzerinde yer alan e-Devlet sisteminin bu hizmetlerinden yararlanabilmek için sisteme giriş yapmaları gerekiyor. Bu kapsamda vatandaş turkiye.gov.tr adresindeki sisteme giriş sayfasından 4 farklı yüksek güvenlikli giriş yönteminden birisini kullanarak,sisteme giriş yapabiliyor.

Vatandaşın bu giriş ekranında kullanabileceği giriş yöntemleri ‘e-Devlet şifresi ile giriş’, ‘mobil imza ile giriş’, ‘elektronik imza ile giriş’ ve ‘T.C. kimlik kartı ile giriş’ giriş yöntemleri olarak şekilleniyor. Vatandaş bu giriş yöntemlerinden birisini kullanarak Adalet Bakanlığı’nın e-Devlet sistemindeki online sabıka kaydı sorgulama hizmetini kullanabiliyor. Bu noktada sabıka kaydı sorgulama için vatandaşın ilgili ekranda yer alan uyarıları dikkatlice okuyup onaylamaları ve daha sonra belgenin kurum türü, neden verileceği ve belgenin nereye verileceği bilgilerini eksiksiz ve hatasız olarak girmeleri gerekiyor. Bu şekilde sabıka kaydı belgesini internet kolaylığında alabiliyor.