17/25 Aralık büyük yolsuzluk soruşturmasında görev alan polisler tutuklu bulundukları cezaevinde aileleri ile görüştü. Ziyaretin ardından açıklama yapan tutuklu polis Hüseyin Korkmaz'ın babası Mustafa Korkmaz, ''Saçlarım adedince evladım olsa her gün birisini alsalar, vatanıma, milletime, dinime feda ederim. Yine de zındıkaya başımı eğmem. Eğmeyiz ve eğdiremezler.'' dedi.

POLİS ANNESİ ÜNAL: HIRSIZI DİNLERKEN ONLAR TAKILDI TELEFONA

Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan polisler açık görüş gününde bugün aileleri ile biraya geldi. Ziyaretin ardından açıklama yapan aileler yakınlarının moralinin iyi olduğunu söyledi. Tutuklu Başkomiser Erkan Ünal’ın annesi Dudu Ünal, oğlunun sağlığının yerinde olduğunu ve adalet beklediklerini anlattı. Oğlunun vazifesinin yaptığını belirten Ünal, ''Sağlıkları yerinde çok şükür. Bir anne olarak adalet istiyorum ben. 9 aydır oğlum orada suçu yok. Bir suçu varsa çıksın. Ne istiyor ne. Kendileri çaldılar, çırptılar herşeyi yaptılar. Bu çocuklar vazifesini yaptı. Kendi başına dinlemedi benim oğlum ve arkadaşları emir aldılar. Savcıdan emir aldı benim oğlum. Bunu bunu dinleyeceksin. Hırsızı dinlerken onlar takıldı telefona. Benim oğlumun suçu yok. Ben adalet istiyorum.'' ifadelerini kullandı.

Tutuklu polis Hüseyin Korkmaz'ın babası Mustafa Korkmaz ise, ''İçerideki kahramanların, yiğitlerin, vatan sevdalılarının bayrak sevdalılarının yüce Türk Milleti’ne selamları var. Onlar işini doğru yaptıklarından dolayı gayet rahatlar. Bundan 15 gün önce adalet karar verdi. Tahliye etti ama adaletin önüne yine geçtiler. Adaleti yine kösteklediler. Ne zamana kadar köstekleyecekler bakalım. Allah herşeye kadirdir. Oğlumun ilk tutuklandığı gün gibi tekrar söylüyorum: Saçlarım adedince evladım olsa her gün birisini alsalar, vatanıma, milletime, dinime feda ederim. Yine de zındıkaya başımı eğmem. Eğmeyiz ve eğdiremezler.'' şeklinde konuştu.

'BUNLAR TERTEMİZ GİRDİLER, TERTEMİZ DE ÇIKACAKLAR. AMA BU ÜLKE NASIL TEMİZLENİR ONU BİLMİYORUM'

Eşinin çocuğunu çok özlediğini belirten Hüseyin Korkmaz'ın Güney Koreli eşi Leyla Korkmaz, ''Eşim iyiydi, özellikle bu hafta çok özlediğini söyledi. Hatta çocuğunun tokası çıktı saçından o saçı elinden aldı kendi cebinin içine koydu. O kadar özlemiş. İçeri gireli 250 gün oldu. Sabrediyoruz. Elimizden bir şey gelmiyor. Dua ediyoruz.'' diye konuştu.

Anne Ayşe Korkmaz da, ''Adalet katledilirse bu ülkede nasıl yaşanır. Bunlar tertemiz girdiler, tertemiz de çıkacaklar. Ama bu ülke nasıl temizlenir onu bilmiyorum'' şeklinde konuştu.