Google dünden bu yana SADAT nedir, SADAT Güvenlik ne demektir, Adnan Tanrıverdi kimdir, SADET ne demektir, Adnan Tanrıverdi ne iş yapıyor gibi soruların cevaları arıyor. Fuat Avni'nin ortaya attığı iddia bir anda sosyal medyada da yayılınca herkes merakla Google'a bu soruları sormaya başladı. O kadar çok soruldu ki SADAT internet sitesi çöktü.

Sadat emekli Tuğgeneral Adnan Tanrıverdi başkanlığında Türk Silahlı Kuvvetlerinin çeşitli birliklerinde emekli olan 23 Subay ve Astsubay tarafından kurulmuş ve şirket ana sözleşmesi 28 Şubat 2012 tarihli ve 8015 sayılı Türkiye ticaret sicil gazetesinde yayınlananarak faaliyetlerine başlamış bir özel güvenlik şirketidir.

SADAT'ın Amaçları

Sadat uluslararası alanda Türk Silahlı Kuvvetleri’nin organizasyonu, savunma danışmanlığı, askeri eğitim ve donatım alanlarında hizmet vererek İslam ülkeleri arasında savunma ve sanayi işbirliği ortamı oluşturmaya ve İslam dünyasını kendine yeterli bir askeri güç olarak dünya Super güçleri arasında hak ettiği yeri almasına yardımcı olmaktır. Sadat hizmet verdiği ülkelere yönelik jeopolitik durumuna uygun tehdit değerlendirmeleri yaparak Bu değerlendirme uygun ülke savunmasının temini için en etkin ve modern ihtiyaçları karşılayacak şekilde Silahlı Kuvvetlerinin organizasyonunu sağlamaktadır.