Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) ile ilgili yürütülen bir soruşturmada ismi geçen Safiye Sena İz Açıkgöz’ün avukatı Yüksel Çora, müvekkilinin hiçbir dönem ÖSYM’de çalışmadığını ve yurt dışına kaçtığı yönündeki iddiaların uydurma olduğunu belirtti. Fatih Üniversitesi de konuya ilişkin açıklamasında, çalışanları Açıkgöz hakkında yapılan asılsız haberler ile ‘çamur at izi kalsın’ amacı güdüldüğünü belirterek, haberler ve sorumluları hakkında hukuk çerçevesinde gereğinin yapılacağını bildirdi.

Bir gazetede yer aldıktan sonra bazı gazetelerin de ilk kaynağı referans göstererek yayınladıkları iddialara Safiye Sena İz Açıkgöz tepki gösterdi. Avukatı kanalıyla açıklama yapan Açıkgöz, ceza ve hukuk mahkemelerinde hakkını sonuna kadar arayacağını belirterek, hayatının hiçbir döneminde iddia edildiği gibi ÖSYM’de çalışmadığını ve yurt dışına da kaçmadığını dile getirdi.

Açıkgöz’ün avukatı Yüksel Çora tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Bugün bir gazetede ve sonrasında o gazeteyi kaynak gösteren birkaç gazete müvekkilim Safiye Sena İz Açıkgöz’ün KPSS soruşturmasında şüpheli olduğu, ÖSYM’de uzman olarak çalıştığı, bilgisayarında şifreli iki dosyada üç ayrı sınav sorusunun bulunduğu, KPSS sorularını sızdırdığı ve geçen hafta yurt dışına kaçtığı şeklinde en ufak gerçeklik payı olmayan baştan aşağıya hakaret, suç uydurma ve iftira niteliğindeki iddialarla dolu bir haber yayınlanmıştır. Müvekkilim hayatının hiçbir döneminde hiçbir kademe ve görevde ÖSYM’de çalışmış değildir. Ayrıca kendisi ile uzaktan yakından alakası olmayan asılsız ve gerçek dışı iddialar sebebiyle yurt dışına kaçmış da değildir.”

‘KURGU DOZUNU İYİ AYARLAYAMAMIŞLAR’

Çora, açıklamasında haberi hazırlayanların bile kendi içinde çelişkiye düştüğünü belirterek “Matematik bölümü mezunu ve halen Dış Ticaret Bölümü’nde öğretim görevlisi olduğuna haberde yer verildiği halde, sonrasında yine aynı haberde sözel bölümü soruları hazırladığı ve yine evlendiği 2011 tarihinden önce 2010 tarihinde, eşinin soyismi “açıkgöz”ü kullanarak “sacikgoz” ismi ile soruları sızdırdığı şeklinde yapılan haberin, haberi hazırlayanların dahi “kurgu” dozunu iyi ayarlayamadıklarının ve kendilerini dahi aştıklarının en açık göstergesidir. Bu şekilde alnı pak insanları karalamaya yönelik haber yapan insanların gazetecilik yapmadıkları çok açık ise de ne yaptıklarını kamuoyunun takdirine bırakıyoruz.” ifadelerini kullandı.

'YASAL HAKKIMIZI SONUNA KADAR TAKİP EDECEĞİZ'

Avukat Çora, müvekkili ile ilgili durumun bu kadar açık olmasına rağmen, Açıkgöz’ün ÖSYM’de çalıştığı, KPSS sorularını sızdırdığı, yurt dışına kaçtığı şeklinde tamamen düzmece haberi yapan sorumlular hakkında ceza ve hukuk mahkemelerinde yasal haklarını sonuna kadar takip edeceklerini bildirdi.

Öte yandan, Açıkgöz’ün halen görev yaptığı Fatih Üniversitesi’nden de konuya ilişkin açıklama yapıldı. Açıklamada üniversitenin adı kullanılarak ‘çamur at izi kalsın’ kabilinden yayın yapılmasının esefle kınandığı belirtilerek, sorumlular hakkında hukuk çerçevesinde gereğinin yapılacağı vurgulandı.