Karabük'ün safranı ve yöreye ait üzümleri ile meşhur Safranbolu ilçesinde kaymakamlık ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nün ortaklaşa düzenlediği Bağ Bozumu Şenliği yapıldı. Şenliğe katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekil adayı Mehmet Ali Şahin, barışı üzüm salkımına benzetti. Şahin, “İnsanlar da birbirine benzer ama birbirinden farklı olabilir. Renkleri, kültürleri, ana dilleri farklı olabilir. Şu üzüm taneleri gibi barış ve dostluk içerisinde yaşamalılar.” diye konuştu.

Safranbolu ilçesinde her yıl üzüm yetiştiricilerini teşvik etmek amacı ile yapılan Bağ Bozumu Şenlikleri, hava durumunun müsait olmaması nedeniyle Safranbolu Belediyesi Eğitim ve Kültür Merkezi Aslanlar şubesinde yapıldı. Şenliğe, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Karabük Valisi Orhan Alimoğlu, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Cihan Ulukaya, Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak, Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, Karabük Emniyet Müdürü Serhat Tezsever, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileri, üreticiler, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Şenlikte konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili adayı Mehmet Ali Şahin, üzümün ilçedeki tarihinin çok eski olduğunu, çıkartılan arkeolojik eserlerde üzüm figürlerine rastlandığını söyledi. Üzüm yetiştiricilerini gül yetiştirenlere benzeten ve bu işin sevilmeden yapılamayacağını ifade eden Şahin, "Üzüm, Kur'an-ı Kerim'de hurma kadar olmasa bile ona yakın bir sayıda ayetlerde ismi geçmektedir. Üzüm taneleri birbirine benziyor ama birbirinden farklıdır. Tıpkı insanlar gibi. Hangimizin parmak izi birbirimize benziyor. Üzüm taneleri ne kadar barış içerisinde. Birbirleriyle kavga etmiyorlar. Burada insanlar için bir mesaj var. İnsanlar da birbirine benzer ama birbirinden farklı olabilir. Renkleri, kültürleri, ana dilleri farklı olabilir. Şu üzüm taneleri gibi barış ve dostluk içerisinde yaşamalılar. Buradan çıkartacağımız en önemli sonuç budur" diye konuştu.

Konuşmalardan sonra yörede yetişen üzüm çeşitleri yöresel kıyafetler giyen kızlar tarafından tanıtıldı. 7 köyden 24 yetiştirici yörede yetişen 5 çeşit üzüm ile en iyi yetiştirici yarışmasına katıldı. Jürinin yaptığı değerlendirme sonucuna göre yarışmada birinciliği Konarı köyünden katılan Hasan Yakupoğlu, ikinciliği Çerçen köyünden Hüseyin Yavuz ve üçüncülüğü ise Yazıköy den İzzet Karasu aldı. Şenlikte dereceye giren üzüm üreticilerine protokol üyeleri tarafından hediyeleri takdim edildi.