Karabük'ün Safranbolu ilçesinde dün gece geç saatlerde başlayan kar yağışı, sabahın ilk ışıklarında da devam etti. İnce ince yağan kar, tarihi evlere ayrı bir güzellik kattı.

Büyüklerin söylediği 'Mart kapıdan baktırır, kazma kürek yaktırır' sözü Karabük'te gerçek oldu. İl genelinde dün gece geç saatlerde başlayan ve ince ince yağmaya devam eden kar yağışı il genelini beyaza bürüdü. Kar, tarihi evleri ile meşhur ilçesi Safranbolu'ya da ayrı bir güzellik kattı. Özellikle ilçede bulunan Uzakdoğulu turistler bu anı fotograf makineleri ile ölümsüzleştirdi.

Safranbolu Belediye Başkanı Nejdet Aksoy, korumanın başkenti Safranbolu'nun sadece yaz aylarında değil, 4 mevsim ayrı bir güzel olduğunu söyledi. Aksoy, "Biz ilçemizde 4 mevsim turizm hareketi olması için bir 'Turizm Master Planı' hazırladık. Artık bu tarihi kent yaz kış demeden konuklarını ağırlıyor." dedi.

Bu arada kar yağışının cumartesi gününe kadar süreceği belirtildi. İl genelinde ulaşımda herhangi bir olumsuzluğun yaşanmadığı bildirildi.