Karabük Safranbolulu iş adamı Şefik Dizdar kendisine ait Kastamonu Çevrik köprü mevkiinde bulunan alışveriş merkezinin üstüne yerleştirdiği özel yapım güneş enerji panelleri ile hem alışveriş merkezi ile bir tekstil fabrikasının elektrik enerjisini sağlıyor, hem de devlete satıyor.

Halkın daha ucuz bir şekilde alışveriş yapmasını sağlamak hem de giderleri en asgari düzeye düşürmek için kolları sıvamayan Karabüklü iş adamı Şefik Dizdar kendisine ait olan Karabük Kastamonu karayolu üzerinde bulunan AVM'sinin üzerine koyduğu özel güneş enerji panelleri ile hem AVM'nin ve tekstil fabrikasının elektriğini karşılarken, artan elektriği de devlete satarak para kazanıyor.

Çatılarda 2 bin 804 adet güneş paneli olduğunu belirten iş adamı Dizdar, şu bilgileri verdi. "12 bin metrekarelik alana 2 bin 804 adet güneş paneli koyduk. Bu panellerden 150 bin kilovat saat ürettiğimiz elektriğin 50 bin kilovatını kullanıyoruz geriye kalan 100 bin kilovatı da satıyoruz. Güzel bir tesis oldu. Bir Alman firması bu panellerin montajını ve alt yapısını yaptı. 2014 yılı Kasım ayında başladığımız işlerin yapımı biraz zaman aldı. 3 aydır fazla enerjimizi satıyoruz. Bu 848 bin avroya mal oldu. Devlet güneşten enerji üretilmesi için teşvik de veriyor. 7- 8 senede kendini amorti ediyor. Çok karlı bir yatırım herkese tavsiye ederim. Bölgemizde bir ilke imza attık. Bildiğim kadarı ile de Karadeniz bölgesinde güneş enerjisinden elektrik üretip devlete satan yok. Ürettiğimiz elektrik çevre köy ve ilçelerde kullanılıyor. Hava kirliliği yaratmayan, çevreye zarar vermeyen bu enerji üretim tekniği ile de çevreyi korumuş oluyoruz.”

20 sene ömrü olduğunu belirten Dizdar, panellerin değiştirilmesi ile enerjinin üretimine devam edilebileceğini ve gün ışığından daha fazla yararlanmak için de arada sırada panellerin yüzünü temizlediklerini sözlerine ekledi.