CHP Mersin Milletvekili Fikri Sağlar, Gülnar’ın Büyükeceli ve Koçaşlı mahallelerinde çıkan orman yangınının ihmal nedeniyle kontrol altına alınamadığını söyledi. Yangın bölgesinde incelemelerde bulunduğunu ifade eden Sağlar, köy halkının yangına müdahalenin geç olduğu ve gelen bazı araçların bozuk olduğu iddiasını yetkili mercilere ilettiğini kaydetti.

250 hektarlık alanın yangından zarar gördüğü bilgisini aldığını belirten Fikri Sağlar, “Olay yerinde yangın alanlarını inceledik, vatandaşların tepkisini dinledik. Küçük bir orman yangınının kontrol altına alınamamasına isyan ediyorlar. Bu nedenle Antalya-Mersin karayolu trafiğe kapatmış ve yetkililere çok kızgındılar. Halk helikopterlerin yangın alanını değil de, buradaki nükleer santralin çevresini soğuttuğunu görünce çileden çıkmış. ‘Eğer oraya dökülen sular buradaki alana dökülseydi yangın bu kadar büyümezdi’ diyorlar. Ayrıca helikopterlerin yakıt almak için 3 buçuk saat boyunca ortadan kaybolması bu da gerçekten halkı çok ciddi şekilde kızdırmış" dedi.

Bölgede çıkan yangının ilk olmadığını da aktaran Sağlar, “Bu ilk yangın değil. Daha önce de bu bölgede yangınlar çıkmış ve ciğerlerimiz yanmıştı. Bunlardan bizim ders almamız lazım. Küçücük bir yangını söndürmek için deneyimli, tecrübeli insanlar, şu yüreğimize saplanan nükleer santral bölgesini korumak yerine Koçaşlı bölgesini korusalardı, oraları söndürselerdi bu kadar büyük bir tehlike ortaya çıkmazdı. Bu gerçekten herkesi üzdü. İhmaller zincirinin olduğu orman yangınının takipçisi olacağım." ifadelerini kullandı.