Sağlık Bakanı Mehmet Müeçzzinoğlu bombalı saldırıda olay yerinde 62 kişinin hayatını kaybettiğini, 24 kişinin de ağır yaralı olarak geldiği hastanede vefat ettiğini söyledi. Patlamada toplam 86 kişinin vefat ettiğini belirten Bakan Müezinoğlu, toplam yaralı sayısını 186 olarak verdi.

Ankara Tren Garı'nda meydana gelen 86 vatandaşın hayatını kaybettiği, 186 vatandaşın da yaralandığı patlamaya ilişkin İçişleri Bakanı Selami Altınok, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Adalet Bakanı Kenan İpek ortak basın toplantısı düzenledi.

İçişleri Bakanı Selami Altınok, sabah menfur bir terör eylemi yapıldığını söyledi. Güvenlik kuvvetlerinin gerekli önlemlerini aldığını belirten Altınok, "Maalesef acımız büyük. Sayın Başbakanımızın da kısa bir süre sonra açıklama yapacağını ifade ediyorum. Çalışmalarımız devam ediyor. Gerekçeleri, kimler tarafından yapıldığı noktasında gerekli çalışmaları yapıyor. Bilgiler netleştikçe paylaşmaya devam edeceğiz." dedi.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da açıklamasında, "Bedeli ağır, kaybımızın ağır olduğu ve son derece haince ve profesyonelce bir terör saldırısına hedef oldu." dedi. 21 ambulansın ekipleriyle birlikte vakalara ulaşmaya çalıştığını belirten Müezzinoğlu, miting sebebiyle 4 ambulansın zaten orada görevli olduğunu kaydetti. "Eylemin büyüklüğü, iki ayrı noktada patlamanın olması ve olay yerinde olağanüstü panik ortamının olması hem kayıpların çoğalması hem de yaralıların hızla hastaneye ulaşmasında belki bazı aksamalara yol açmış olabilir." diyen Müezzinoğlu, tüm ekiplerin bütün hastanelerde kısa sürede oluşturulduğunu kaydetti.

Patlama sonrası olay yerinde 56 ekibe dönüştüklerini dile getiren Müezzinoğlu, "186 kişi hastane tedavi altında, bunların 28'i yoğun bakımda, 18'i ameliyatta. 62 kişi hayatını kaybetti. Ölü sayısının artmasından endişe ediyoruz." diye konuştu.