Bakan Müezzinoğlu, Eyüp Feshane'de Çanakkale valiliği ve belediyesi tarafından düzenlenen Çanakkale Tanıtım Günleri etkinliğine katıldı. Etkinlikte gazetecilerin sorularını cevaplayan Müezzinoğlu, son günlerde 'Annelik kariyerdir' söylemi üzerine yaşanan tartışmalara değindi. Bakan Müezzinoğlu, konuyla ilgili bir soruya "Annelik önemli ve asla vazgeçilmeyecek insanlığın var oluşundan sonuna kadar var olan var olacak bir kariyerdir. Annelik tartışmasız bir kariyerdir. Dolayısıyla annelik her insanın da sahip olabileceği bir kariyer değildir. Erkeklerin asla sahip olabileceği bir kariyer değildir." diye cevap verdi.

Anneliğin asla tartışılamayacağını ve kutsal bir kariyer olduğunu ifade eden Müezzinoğlu, "Rahmetli babaannemin okuma yazması yoktu. Ama ondan aldıklarımı hiçbir hocadan almadım. Hiçbir diploma bana onları vermedi. Benim iki gün önce annemden aldığım yeni dersler ayın 30'unda bir annenin kariyerinden aldığım derslerdi." değerlendirmesinde bulundu. 

Bakan Müezzinoğlu, törende yaptığı konuşmada ise bu sene kutlanacak 14 Mart Tıp Bayramı'nın Çanakkale zaferinin 100. yıl dönümü münasebetiyle Çanakkale'de yapmaya karar verdiklerini söyledi. 

Müezzinoğlu daha sonra gün dolayısıyla Feshane'de kurulan stantları gezerek ilgililerden bilgi aldı.