CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Bursa’nın Mustafakemalpaşa ilçesi Güven Mahallesi'nde artan kanser vakalarını Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’na sordu.

Altaca Kayışoğlu, TBMM verdiği soru önergesinde, 100 bin nüfuslu Mustafakemalpaşa’da son yıllarda kanser vakalarının arttığını, son dönemde 50’den fazla ölüm vakasının yaşandığı vurguladı. Ölümlerin büyük bölümünün akciğer ve akciğer zarı kanserinden olduğu ilçe halkı ve hasta yakınlarının söylediğini, bu durumu raporların da teyit ettiğini dile getiren Kayışoğlu, halkın bunu mermer ocaklarına bağladığını kaydetti.

Kayışoğlu, Bakan Müezzinoğlu’na şu soruları yöneltti: “Bu bağlamda son 10 yılda Mustafakemalpaşa’da ne kadar kanser vakası yaşanmıştır, bunların ölüm nedenleri araştırılmış mıdır? Böyle bir araştırma yapıldıysa, sonuçları neden açıklanmamıştır? Mustafakemalpaşa’nın Güven Mahallesi ve çevresinde yaşanan ölümlerle bölgedeki mermer ocaklarının bir ilgisi var mıdır? Varsa bugüne kadar neden bir tedbir alınmamıştır? Mahalle muhtarı mermer ocaklarındaki yoğun çalışma paralelinde taşınması esnasında beyaz bir tozun ortalığı kapladığını, bu noktada söz konusu beyaz tozun iddia edildiği gibi asbest olup olmadığı yönünde bugüne kadar bir araştırma yapılmış mıdır? Konu, İl Sağlık Müdürlüğü’ne iletildiği halde bugüne kadar kapsayıcı bir açıklama neden yapılmamıştır?”