Ankara’da bir araya gelen sağlık çalışanları, Samsun’da Dr. Kamil Furtun’un vurularak öldürülmesini Sağlık Bakanlığı binasının önündeki demirlere siyah kefenler asarak protesto etti.

Türk Sağlık-Sen, Türk Tabipler Birliği ve bir çok sağlık sendikası tarafından Sağlık Bakanlığı önünde eylem düzenlendi. İş bırakan sağlık çalışanları Numune Hastanesi'nden siyah kefenlerle yürüyerek Bakanlık önüne geldi. Sağlık Bakanlığı binasının önündeki demirliklere siyah kefenler asan sağlık çalışanları siyah çelenk bıraktı.

AÇIKLAMA KONUSUNDA TARTIŞMA YAŞANDI

Bakanlık önünde yapılacak açıklama konusunda sendika üyeleri arasında kısa süreli tartışma yaşandı. Her sağlık sendikasının sırayla açıklama yapacağı beklenirken Ankara Tabip Odası Başkanı Çetin Atasoy’un açıklama yapacağı anons edilmesi üzerine sendika üyeleri arasında kısa süreli bir tartışma yaşandı. Tartışmanın ardından Çetin Atasoy Samsun’da Dr. Kamil Furtun’un hastanede öldürülmesine yönelik basın açıklaması yaptı. Atasoy, ‘’Bugün ülkemizin dört bir yanında bulunan bütün sağlık kurumlarında yastayız. Çünkü emekçiler olarak sürekli olarak şiddete uğradığımız, dövüldüğümüz hastane binalarına ve muayenehanelere girmiyoruz.’’ dedi.

11 BİNİN ÜSTÜNDE ŞİDDET VAKASI İHBARI BIRAKILDI

Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci ise, sadece 2014 yılında Beyaz Kod'a 11 binin üstünde şiddet vakası ihbarı bırakıldığına dikkat çekerek şunları kaydetti: ‘’Resmi kayıt bu kadar ise şiddetin ulaştığı vahim boyut kelimelerle anlatılacak düzeyi çoktan geçmiştir. Türk Sağlık-Sen olarak biz yaşanan bu vahşi cinayeti protesto etmek ve can güvenliği talebimizi bir kez daha dile getirmek için bugün tüm yurtta iş bıraktık. Talebimiz çok basittir. Sadece güvenli çalışmak ve akşam olunca sağ salim ailemize kavuşmak işitiyoruz. Hastanelerin savaş meydanlarını andırdığı, çalışanın her saniye şiddete uğrama korkusu yaşadığı bir ortam olarak kalmasını istiyoruz.’’

Basın açıklamalarının ardından Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci ve sağlık çalışanları Sağlık Bakanlığı önüne siyah çelenk bırakarak siyah kefen astılar.