Sivas’ın Yıldızeli ilçesinde faaliyet gösteren halk otobüsü şoförleri, belediyenin usulsüz şirket kurarak yetki belgesi alarak kendileriyle rekabet etmeye çalıştığını savunup, Yıldızeli Belediye Başkanı'na tepki gösterdi. Eylem yapıp, açlık grevine başlayan otobüsçüler, 2008 yılında AK Partili belediyenin 10 yıllığına hattı sattığını, parasını da peşin ödediklerini anlatıp, “Şimdi de Belediye Başkanı Yılmaz Navruz’a Bakanın verdiği sözlerden dolayı 6 tane araba geliyor biz batıyoruz, var mı böyle bir adalet?” diye sordu.

Kent meydanında 2 gündür eylem yapan ve açlık grevine başlayan otobüsçüler, 10 yıllık sözleşmeleri bulunmasına rağmen MHP’liyken AK Parti’ye geçen Yıldızeli Belediye Başkanı Yılmaz Navruz’un şirket kurarak, otobüs aldığını ve trafik komisyonundan yetki alarak kendileriyle rekabet etmeye hazırlandığını öne sürdü. 3 ayda bir toplanması gereken İl Trafik Komisyonu'nun belediye lehine karar alması için, haftada iki gün toplandığını, komisyon başkanı, vali yardımcısı ve bazı üyelerinin de değiştirildiğini savundu.

Konuyla ilgili olarak konuşan Yıldızeli Halk Otobüscüleri Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Demir, belediyenin kanun dışı bir şekilde şirket kurarak aldığı otobüslerle kendileriyle rekabet ettiğini, trafik komisyonundan yetki belgesi alarak rekabet ortamı oluşturmaya çalıştığını öne sürdü.

Şoförlerden Haydar Gölgün ise tepkisini gösterirken gözyaşlarını tutamadı. 2008 yılında AK Partili belediyenin 10 yıllığına hattı sattığını, parasını da peşin ödediklerini anlatan Gölgün, “Şimdi de Belediye Başkanı Yılmaz Navruz’a Bakanın verdiği sözlerden dolayı 6 tane araba geliyor biz batıyoruz, var mı böyle bir adalet?” diye sordu.

'BU OLAYDAN BAKAN SORUMLU'

Ömer Demir, Bakan'ın görüşme taleplerine karşın randevu vermediğini savunarak, “Bu olaydan bakan sorumludur, tüm iyi niyetimize rağmen, bir türlü muhatap bulamadık. Böyle bir niyetimiz yoktu ama, bizi bu duruma bakanımız getirdi, bunu tüm halkımızın duymasını istiyoruz. Sonuna kadar biz buradayız, açlık grevine başladık. Kimler bu işin altından kalkacak göreceğiz.” dedi.

Belediyenin hatta otobüs alması için trafik komisyonundan karar çıkması için Milli Savunma Bakanı'nın valiyi aradığını savunan Ömer Demir, duruma tepki gösterdi.

'DEVLETİN AYAKLARININ ALTINI ÖPÜYORUZ. AMA MUHATAP BULAMIYORUZ'

Şoförlerden Şerafettin İlter de Milli Savunma Bakanı'nın kendilerine 'Yıldızeli’nde ikinci bir Özgecan cinayetine müsaade edemem' dediği iddiasında bulunarak, "Özgecan cinayetini işleyen kişiyi biz tasvip etmiyoruz. Bunu yapan bir toplu taşıma şoförü olduğu için ‘sizde onlardansınız’ demek istemiştir. Sayın Bakan'dan, namus ve şerefimizin iadesini istiyoruz." diye konuştu.

Cumhurbaşkanına da seslenen İlter, “Mitinglerinde sürekli olarak ‘devlet milletin elini öpecek, millet devletin elini öpmeyecek’ diyorsunuz. Biz Yıldızeli’nde devletin ayaklarının altını öpüyoruz. Ama muhatap bulamıyoruz.” sözlerini kullandı.

Halk otobüsü şoförleri, MHP’li belediye başkanının AK Parti’ye geçmesinden dolayı hattın kendisine peşkeş çekildiğini öne sürdü. Konuyu bakana ileteceğini söyleyen AK Parti'li İl Genel Meclisi Üyesi Ziyaeddin Mat’a da tepki gösteren şöförler, ekmeklerinin ellerinden alınmaya çalışıldığını savundu.