Adana’daki sağlık çalışanları, son zamanlarda kendilerine yönelik artan terör saldırılarını protesto etti.

PKK terör örgütünün sağlık çalışanlarına yönelik saldırıları Adana’da protesto edildi. Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi bahçesinde toplanan çalışanlar ellerindeki bayraklarla sağlık hizmetinden geri durmayacaklarını haykırdı. Çalışanlar adına bir basın açıklaması yapan İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Özer, terör örgütü PKK’nın sağlık çalışanlarına, ambulanslara ve hastanelere yönelik alçakça saldırılarına devam ettiğini vurguladı. Terör saldırılarıyla Diyarbakır’da aile hekimi Dr. Abdullah Biroğul’un, sağlık memuru Eyüp Ergen ve ambulans şoförü Şeyhmus Dursun’un ise Şırnak’ta hayatını kaybettiğini hatırlatan Dr. Özer son olarak Hakkari’nin Şemdinli ilçesi Devlet Hastanesi’nin bombalı saldırı sonucunda neredeyse kullanılamaz hale getirildiğini dile getirdi. Bu saldırıdan en büyük zararı Şemdinli’de sağlık hizmeti bekleyen vatandaşın gördüğünü ifade eden Dr. Özer, “Vatandaşlarımızın en temel haklarından olan sağlık hakkının engellenmesine yönelik bu çirkin saldırıları planlayanları ve gerçekleştirenleri şiddetle lanetliyoruz. Tek amaçları hayat kurtarmak, insanımızın sağlığına hizmet etmek olan çalışanlarımızın bu saldırılara maruz kalması asla kabul edilemez.” dedi.

Terör saldırılarının sağlık hizmetlerini engelleyerek devlet kurumlarını itibarsızlaştırmayı amaçladığının altını çizen Dr. Özer, “Bu saldırılar en çok da bölge insanımıza zarar vermekte, onların en temel ve en doğal insani hakkı olan sağlık hizmetlerine ulaşımını güçleştirmektedir. Çalışanlarımızın ve masum insanların hayatlarına kastederek gerçekleştirilen bu eylemler, terör örgütünün insani değerlerden ne kadar uzaklaştığının da kanıtı niteliğindedir. Hiçbir dinde, kültürde yeri olmayan acizlik göstergesi bu saldırılar ve bu çağdışı anlayış, dünya medeniyetine önderlik etmiş bu topraklarda kendine yer edinemeyecektir.” ifadelerini kullandı.

'ŞİFA VEREN ELLER KAZANACAK'

Hastanelerde çalışanların güvenliği için gerekli tedbirlerin alındığını ve güvenlik güçlerinin terör örgütüne yönelik operasyonlarına aralıksız devam ettiğini belirten Sağlık Müdürü Özer, şöyle dedi: “Ancak unutmayalım ki teröre karşı en büyük cevabı, en büyük mücadeleyi, birlik ve beraberlik içinde hareket ederek, birbirimize kenetlenerek verebiliriz. Bizler tüm engellemelere rağmen; din, dil, ırk ayrımı gözetmeden insanımıza hizmet etmeye devam edeceğiz. Bu topraklarda binlerce yıldır kardeşçe yaşayan insanımızın sağlığını daha ileriye taşıma gayreti içinde olacağız. Terör bizi asla yıldırmayacak ve asla amacına ulaşamayacaktır. ‘Terör’ değil, ‘kardeşlik’ diyen gönüller; şifa veren eller kazanacak.”