Türk Sağlık-Sen Manisa Şubesi, mevzuat gereği her ay ayın 15’inde maaşla birlikte verilmesi gereken sabit ek ödemelerin bu ay olmamasına tepki gösterdi. Sendika üyeleri, Merkez Efendi Devlet Hastanesi’nin önünde biraraya gelerek tepkilerini dile getirdi. Sendika üyelerine, Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Yardımcısı Mustafa Genç de destek verdi.

Burada bir açıklama yapan Türk Sağlık-Sen Manisa Şube Başkanı Rıdvan Mutlu, kanuna uyulmayarak ek ödemelerin en az 10 gün gecikmeli yapıldığını söyledi. Mutlu, “Yasal mevzuat gereği her ay ayın 15’inde maaşla birlikte ödenmesi gereken sabit ek ödemeler, bu ayda maaşla birlikte ödenmedi. 2015 Ocak ayında gecikmeli ödenen sabit ödemeler, 2015 Şubat ayının 15’inde de maaşla birlikte ödenmeyerek personel yine mağdur edildi. Anlaşılan bakanlık, bunu bir alışkanlık haline getirdi. Ülkemizin sağlığını planlamayı kendisinin en önemli görevi olarak belirlemesi gereken Sağlık Bakanlığı'nın, daha bir aylık bütçeyi planlamaktan aciz bir duruma düşerek çalışanları mağdur etmesi nasıl izah edilecektir?” dedi. Türk Sağlık-Sen olarak bakanlık yetkililerine çağrıda bulunan Mutlu, “İpe un sermeyi bırakın, ‘cekli, caklı’ sözlerden vazgeçin. Sağlık çalışanlarının kanuni hakkı olan sabit ödemeleri zamanında ödeyin. Kanuna uyun, hukukun gereğini yerine getirin, personeli mağdur etmeyin.” diye konuştu.

Genel Başkan Yardımcısı Genç de şunları söyledi: “Bahsedilen para, hastane çalışanlarının tümünü kapsıyor ama Türkiye öyle bir korku cumhuriyeti haline gelmiş ki sağlık çalışanı, ek ödemesini alamadığı veya geç aldığı halde basın açıklamasına katılmaktan korkuyor. Parası cebine girmiyor ama memur, bu açıklamaya gelmiyor. Neden? 'Aman fotoğraf karesine girerim de yerimi değiştirirler.' diye. Bu, Türkiye’nin ayıbıdır. Demokrasi olan bir ülkede bu yaşanır mı?”