Trabzon’da, 112 Acil ambulansında görev yapan bayan sağlık çalışanı, gözaltındaki bir kişiye müdahale için gittiği polis merkezinde saldırıya uğradı. Yardım için gittiği şahsın tekmesiyle yere yığılan ve hamile olduğu öğrenilen sağlık çalışanı, kaldırıldığı hastanedeki tedavisinin ardından evinde istirahata çekildi. Türk Sağlık-Sen Şube Başkanı Mustafa Serdar, "Bu hususun valilik tarafından soruşturulması ve ihmali olanların hesabını vermesini bekliyoruz." dedi.

Geçen cumartesi günü akşam saatlerinde meydana gelen olayda, 112 Acil’e ait ambulans, bir hasta için Gülbaharhatun Karakolu’na çağrıldı. Karakola intikal eden ekipte görevli Acil Tıp Teknisyeni Burcu Dalkılıç, alkollü olduğu iddia edilen M.C. (43) isimli hastayı ambulansa taşımak istedi. Bu sırada şahsın saldırısına maruz kalan Dalkılıç, aldığı tekme darbesi ile yere yığıldı. Hamile olduğu öğrenilen Dalkılıç, arkadaşları tarafından kaldırıldığı hastanedeki tedavisinin ardından taburcu edildi.

Evinde istirahat eden Dalkılıç, kendisine saldıran şahıstan şikâyetçi oldu. Polis tutanaklarına göre, saldırıyı gerçekleştiren M.C.’nin ALS hastası olduğu, aldığı ilaçların da etkisi nedeniyle kendinde olmadığı için olay sonrası ifadesinin alınamadığı iddia edildi.

MESLEKTAŞLARI SALDIRIYI KINADI

Acil Tıp Teknisyeni Burcu Dalılıç’a yapılan saldırı, sağlık çalışanları ve meslek örgütleri tarafından kınandı. 112 Acil binası önünde toplanan sağlık çalışanları, Dalkılaç’a yapılan saldırıya tepki gösterdi. Türk Sağlık-Sen Şube Başkanı Mustafa Serdar, yaptığı açıklamada, olayın polis karakolunda yaşanmasının manidar bulduğunu söyledi. İnsanlara sağlık hizmeti götürenlerin saygı görmesi gerekirken, şiddet uygulanmasının kabul edilemez olduğunun altını çizen Serdar, “Toplum bir süredir şiddetle çalkalanıyor. Toplum cinnet geçiriyor. Arkadaşlarımız ambulanslarda, acil servislerde can güvenliği olmadan çalışıyor.” diye ifade etti.

Saldırının karakol içerisinde olmasının da manidar olduğunu belirten Serdar, “Bu hususun valilik tarafından soruşturulması ve ihmali olanların da hesabını vermesini bekliyoruz. Arkadaşımızın güvenliği sağlanmadan nasıl hastaya müdahale ettiriliyor. Karakolda güvenlik kalmadıysa başka hiçbir yerde kalmamıştır. Sağlık Bakanlığı’nın ambulanslarda güvenlik görevlisi çalıştırmasının zamanı gelmiştir. Zira, sağlık çalışanlarının can güvenliği kalmamıştır.” diye konuştu.