Kahramanmaraş Afşin Devlet Hastanesi, Samsun Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesinde uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren Opr. Dr. Kamil Furtun’a düzenlenen saldırıyı kınadı. Devlet Hastanesi Başhekimi Dr İsmail Çelik, "Fedakarlıkla, özveriyle hizmet veren çalışanlara insanlık dışı muamele yapmaya hiç kimsenin hakkı yoktur" dedi.

Afşin Devlet Hastanesi önünde basın açıklaması yapan Dr. Çelik’e hastane çalışanları ve hasta yakınları destek verdi. Çelik, "Ne yazık ki zaman zaman sağlık çalışanlarımıza yüksek sesle konuşan, hakaret eden, el kaldıran, hatta silah çeken bazı densizlerin, katillerin veya insanlık dışı yanlışlar yapanların muhatabı oluyoruz. Bu bizi üzüyor. Bu bizim yüreğimizi kanatıyor. Bu yürekler sizin için atıyor. Bu fedakarlıklar, 78 milyon ülke insanımızın sağlıklı yarınlara, güvenle bakacakları bir ortamın oluşması için yapılıyor. Bu fiziki mekanları bu millet hak ettiği için yapıyoruz. İleri tıbbi teknolojileri bu milletimizin hakkı olduğuna inandığımız için yapıyoruz. Dünyayı örnek gösteren değil, 78 milyon ülke insanımıza dünyanın örnek aldığı bir sağlık hizmeti sunumunu yapmaya çalışırken bu tür mağduriyetlere ve haksızlıklara maruz kalmak bizi üzüyor. Asla ve asla hak etmiyoruz." dedi.

Doktor Çelik, hastalara sitem ederek, “Bizler can veren değil cana şifa arayanlarız. Kendi bilgi ve tecrübelerimizle insanların refah ve sıhhat için çaba harcayan sağlık neferleriyiz. Elimizde silahımız yüreğimizde kinimiz yok Bizler şifa sunmak için uğraşırken karşılığında şiddet olmamalı. Bir hiç uğruna sağlık çalışanı şehit edilemez. Onu hiçbir vicdan hiçbir akıl kabul etmez. Bizler korkmuyoruz. Çünkü yaptığımız işler onurlu ve kutsal bir vazifedir. Her şeye rağmen derdimizi, üzüntümüzü, hastalığımızı, sıkıntılarımızı bir kenara atıp hastalarımızın karşısına çıkıyorsak bu korkumuzdan değil bilakis vicdan azabımızdandır, saygımızdandır. Şifa veren ele şiddet değil vefa bekliyoruz." açıklamasını yaptı.

Yaklaşık yarım saat süren basın açıklaması sonrası hastane çalışanları hastalara bakmak için polikliniklere geçti.