Demirci açıklamasında "Dünyanın en zor en meşekkatli  ama en onurlu işlerinden birini yapan Hekimlerimiz ve Sağlık Çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramını En içten dileklerimle kutluyor, bu zor ve meşekkatli görevi sabır ve özveriyle 7 gün 24 saat kesintisiz olarak yerine getirdikleri için sonsuz şükranlarımı ve saygılarımı sunuyorum." dedi.

"Hekim Ve Sağlık Çalışanı olabilmek demek öncelikle insanı sevmek ve insanlığa aşkla şevkle hizmet etmeyi şiar edinmek demektir." diyen Demirci  "Ancak bu şekilde büyük bir sabırla, hoşgörüyle ve özveriyle insanlara hizmet verilebilir. İnsanların dertleri ve sorunlarına ortak olunabilir ve çözüm üretilebilir. Sağlık çalışanları toplumsal olaylarda her zaman temkinli sorumluluk bilinci içinde hareket eden, yatıştırıcı, yapıcı kişilikleri ve kimlikleri ile içinde bulundukları kitlelere rehberlik etmişlerdir." şeklinden konuştu.
      
Sözlerine şöyle devam eden Demirci : Bilindiği üzere Sağlıkta Dönüşüm, 2003 yılı sonlarında Sağlık Bakanlığınca büyük bir kararlılıkla başlatılarak, adımları tek tek hayata geçirilmeye başlanmıştır. Sağlıkta Dönüşümle hizmete erişim mümkün olduğunca kolaylaştırılmış, hastaneler tek çatı altında toplanmıştır. Bunların doğal sonucu olarak kurumlara başvuran hasta sayıları da önemli ölçüde artmıştır. Bugün gelinen noktada, başvuru sayısı  5 kat artmışken Sağlık Personeli sayısı ancak 1.5 kat artırılabilmiştir Son zamanlarda sağlık çalışanlarının kadro açığı, personel yetersizlikleri  ve bazı teknik yetersizlikler nedeni ile daha çok sayıda insanın işini yapmak durumunda kalması mesleğin zorluklarını dahada çoğaltmaktadır. Bu nedenle Hekimlerin ve Sağlık Çalışanlarının gelişmiş ülkelerdeki melektaşlarıyla eşit koşullarda çalışmasını sağlamak Devlet adına Bakanlığımızın en önemli görevlerinden biri olmalıdır.Sağlık çalışanlarının iş ve yaşam koşullarını iyileştirmek onların tam anlamıyla hak ettikleri düzeyde özlük haklarına kavuşmasını sağlamak büyük önem arz etmektedir.
       
Ülkemizde son yıllarda Sağlık çalışanlarının karşılaştığı şiddet olayları ayrıca dikkat edilmesi gereken önemli bir sorun haline gelmiştir.Ta ki bu şiddet eylemleri ölümle bile sonuçlanmakta bunun en son örneklerinden olan Dr Ersin ASLAN'ın  görevi sırasında Şehit edildiği olaydır. Sağlık çalışanlarına uygulanan bu şiddet eylemleri asla kabul edilemez. Bu konuda acilen caydırıcı ve etkinliği olan tedbirler alınmalı alınan tedbirler bir an evvel hayata geçirilmelidir.
      
Sağlık çalışanlarının mali hakları iyileştirilmek yerine her geçen gün dahada kötüye gitmiş son çıkan Döner Sermaye Yönetmeliği ile özellikle Devlet Hastanelerinde çalışan sağlık personeli büyük hak kayıplarına uğramış ücretlerinde kesintiye gidilmiştir. Riskli birimlerde kısmi çalışmaların karşılıklarının verilmemesi, belli komisyonlar dışındaki komisyonlarda ek puanların kaldırılması gibi personeli olumsuz etkileyecek geriye gidişlerin bu yönetmelikte yer aldığını belirten Demirci ayrıca, kadro unvan katsayıları, tavan ek ödeme tutarları ve ek puanlardaki adaletsizliklerin bugünde devam ettiğini kaydetti. Sağlık çalışanları için beklenen iyileştirmeler yapılmadığından, yeni yönetmeliğin hayal kırıklığına sebebiyet verdiğini söyleyerek yönetmeliğin yeniden düzenlenmesini gerektiğini ifade etti.
      
Sağlık-Sen Şube Başkanı Bünyamin Mutlu Demirci,  toplumsal olaylarda sağlık çalışanlarının polisler kadar yıprandığını, sağlık çalışanları arasında yaptıkları tükenmişlik anketi sonucuna göre toplumsal olaylarla karşı karşıya kalan polisler ile sağlık çalışanlarının tükenmişlik oranının neredeyse aynı olduğunu belirterek, “Sağlık Çalışanlarına Yıpranma Payı verilmelidir” dedi.Konuşmasında, sağlık çalışanlarına yıpranma payı verilmesi gerektiğini vurgulayan Demirci  "Bugün asker polis itfaiyeci, gazeteci ve milletvekilleri dahi yıpranma payı alıyor ama çalışanların yüzde 60'dan fazlası bayan olan sağlık çalışanları maalesef yıpranma payı alamıyor. Bu anlamda yapmış olduğumuz araştırmaların neticelerinin dosyaları açıldı. Yaptığımız araştırmalara göre polislerin tükenmişliği 25,85 puan iken sağlık çalışanların tükenmişliği ise 23,96 puan. Yani polislerle neredeyse aynı tükenmişliğe sahip" ifadelerini kullandı.
    
Sağlık-Sen Şube Başkanı Bünyamin Mutlu DEMİRCİ: Bu duygu ve düşüncelerle istek ve taleplerimizin yerine getirilmesi temennisiyle  karşılaştığımız türlü güçlüklere rağmen, kutsal mesleğimizin icrasında halkımızın sağlık sorunlarının çözümüne yönelik insanüstü gayretiniz bizler için iftihar kaynağıdır.Bu vesileyle Kahramanmaraş Sağlık-Sen adına size minnet ve şükran duygularımı ifade etmeyi bir görev sayar, 14 Mart Tıp Bayramınızı en içten duygularımla kutlarım  dedi.