Amasya’da sağlık çalışanları, Op. Dr. Kamil Furtun’un çalıştığı hastanede görev başındayken uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülmesini protesto etti. Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde toplanan sağlık çalışanları böylesi üzücü olayların bir daha yaşanmaması temennisinde bulundu.

Amasya İl Sağlık Müdürü Mehmet Rüştü Ertosun, son zamanlarda manidar bir şekilde gündem oluşturulduğunu belirtti. Sağlık ve şiddet kelimelerinin sıkça yan yana anılıyor olmasından üzüntü duyduklarını kaydeden Ertosun, “Şifa sunan ellerin sahipleri, her gün yastığa başını koyarken sağlığınız için aldığı kararları şöyle bir gözden geçirip, vicdanını rahatlatmadan gözlerini kapayamıyor. Ne var ki, üst üste yaşanan olaylar sizlerin evlatları olan sağlık çalışanlarımızın moral ve motivasyonunu neredeyse tükenme noktasına getirmiş durumdadır.” dedi. Ertosun, yaşanan şiddet olayları üzerinden hesap yapıp, insani duyguları istismar edenlere karşı da tüm halkı ve sağlık çalışanlarını dikkatli olmaya davet etti.

Sağlık-Sen Amasya Şubesi Başkanı Recep Eliaçık ise sağlık çalışanlarının mesaisini güven içerisinde tamamladıktan sonra, evine, ailesine ve çocuklarına kavuşmasını sağlanmasının devletin sorumluluğunda olduğunu söyledi. Hastanelerin en önemli sorunlarından birisinin de güvenlik olduğunu vurgulayan Eliaçık, “Güvenlik konusunda her türlü teknolojik ve yapısal imkanlar seferber edilmeli, istihdam stratejileri nitelikli güvenlik ihtiyacı talebine uygun hale getirilmeli, hiçbir sağlık çalışanımızın burnunun dahi kanamasına fırsat vermeyecek önlemler hayata geçirilmelidir. Buradan milletimize de seslenmek istiyoruz. Görev şehidimiz Dr. Kamil Furtun bu milletin kıymetli bir evladıydı. Milleti için şifa veren o kıymetli yürek alçakça bir saldırı sonucu sönmüştür. Bu acı sadece sağlık camiasının acısı olarak kalmamalı, millet olarak bu evladının acısını yüreğinde hissetmeli ve tepkisini ortaya koymalıdır.” şeklinde konuştu.