İzmir'de sağlık çalışanları, Samsun'da Opr. Dr. Kamil Furtun'un öldürülmesini protesto ederek İl Sağlık Müdürlüğü önüne yürümek istedi. Polisin, önceden belirlenenden başka bir güzergaha izin vermemesi üzerine Basmane Meydanı'nda oturma eylemi yaptılar. Polisle sağlıkçılar arasında yaşanan tartışmanın ardından yürüyüş, izin verilen yoldan yapıldı.

Sağlık çalışanları, Kültürpark 9 Eylül Kapısı önünde toplandı. Açılan pankartlar ve atılan sloganlarla İl Sağlık Müdürlüğü'ne yürümek isteyen grup, polisle karşı karşıya geldi. Polis ekiplerinin izin verilen yoldan gitmelerini söylemesi üzerine farklı bir istikametten gideceklerini belirten grup, yolu kapatarak oturma eylemi yaptı. Polis ekipleri, farklı bir yoldan yürüyüşe izin vermeyeceklerini söyleyerek TOMA ve Çevik Kuvvet ekipleriyle önlem aldı. Polisle yapılan görüşmelerde ufak çaplı tartışmalar yaşandı. Doktorlara, CHP İzmir milletvekilleri Hülya Güven ve Alaattin Yüksel ile CHP adayı Dr. Ülkümen Rodoplu ve MHP adayı olan Dr. Aslan Savaşan destek verdi.

Eline, kanı simgelemesi için kırmızıya boyanmış beyaz bir önlük alan İzmir Tabib Odası Başkanı Suat Kaptaner, "Bu hasta orada bir yıldır dolaşıyormuş, doktorları, hemşireleri taciz ediyormuş ama şikayet edilmesine rağmen bir şey yapılmamış. Başhekim demiyorum, başhekim koltuğunda oturan zat ise, 'Ben görmezden geliyorum. siz de öyle yapın.' demiş. Sonuçta bir hekimimiz öldü. Önlem almak için daha kaç doktorun, sağlık çalışanının ölmesi lazım? Bir daha bir sağlık çalışanına böyle bir saldırı olursa süresiz iş bırakacağız. İthal doktor getirip çalıştırsınlar." dedi. Kaptaner, doktorlara yönelik saldırıların, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakan olduğu dönemdeki açıklamalarından ve yine bakanların benzer açıklamalarda bulunmasından kaynaklandığını iddia etti.

Türk Sağlık Sen İzmir 1 No'lu Şube Başkanı Ahmet Doğruyol ise, “Dr. Kamil Furtun, hastanede şifa verdiği hastalarının gözlerinin önünde hunharca katledildi. Yılın doktoru seçilmişti, binlerce hastaya şifa dağıtmıştı ama kendini bilmez bir psikopatın kurşunlarına, hastane koridorlarında hedef oldu. Bunun adı sağlıkta şiddet değil, cinayet, cinayet. Sağlıkta şiddet, sloganlarla veya toplantılarla çözülecek bir iş değildir. Buradan soruyoruz, bunu anlamak için kaç canın daha kurban verilmesi gerekiyor? Sadece 2014 yılında, beyaz koda 11 binin üstünde şiddet vakası ihbarı bırakılmış. Resmi kayıt bu kadarsa şiddetin ulaştığı vahim boyut anlatılamaz.” dedi.

Daha sonra belirtilen yoldan İl Sağlık Müdürlüğü'ne kadar yürüyen doktorlar, olaysız bir şekilde dağıldı.