Adana Halk Sağlığı İl Müdürü Dr. Kadir Çağlar Çatak, sağlık harcamalarının azaltılması için sporun iyi değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Dr. Çatak, 4 ay önce göreve atanan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak’a hayırlı olsun ziyaretinde bulunarak başarılar diledi. Türkiye’de sağlık harcamalarının çok yüksek olduğuna dikkat çeken Dr. Çatak, toplum olarak spora daha çok önem verilmesi gerektiğini ifade etti. Sağlık İl Müdürü Çatak, “Sağlık harcamalarının azaltılmasında sporu iyi değerlendirmeliyiz. Bu kapsamda İl Spor Müdürlüğü ile hareketsiz yaşamın getirdiği hastalıklara dikkat çekmek için birlikte projeler üreteceğiz. Halk sağlığının korunması için ekibimizle birlikte önemli çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Vatandaşların sigarayı bırakması için caydırıcı çalışmalar yapıyoruz. Sigara bırakma tedavisinde kullanılan bilimselliği kanıtlanmış ilaçları ücretsiz dağıtıyoruz. Toplum sağlığı merkezlerimizde bulunan obezite birimlerinde diyetisyenlerimiz tarafından beslenme danışmanlığı yapılmakta, kronik hastalıklar açısından çok büyük bir risk faktörü olan obezitenin önlenmesi ve tedavi için çalışmalar yürütülmektedir.” diye konuştu.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak, ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek Dr. Çatak’ın deneyimli bürokrat olduğunu, spor adına birlikte önemli projelere imza atacaklarını söyledi.