Zonguldak'ın Ereğli ilçesi Sağlık Meslek Lisesi öğrencileri, Avrupa Birliği ERASMUS+KA-1 Mesleki Eğitim Öğrenci Hareketi kapsamında 6-27 Haziran tarihleri arasında Danimarka'ya giderek seminer ve eğitim alacak. Öğrenciler ve öğretmenler Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz'ı ziyaret ederek, gerçekleştirecekleri proje hakkında bilgi verdi.

Ereğli Sağlık Meslek Lisesi meslek öğretmenlerinden Müjgan Yalçın, proje hakkında Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz'a bilgi verirken, projede koordinatör okulun, Nevşehir İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olduğunu, Kandilli ve Sivas Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile ortak çalıştıklarını söyledi. Yalçın konuşmasında, "Bu projemizin adı, Kronik Obstrüktif yani halk arasında bilinen adıyla KOAH. KOAH hastalıklarından korunma, teşhis, tedavi ve hastanelerde uygulanan uygulamalar. Bizler bu projeyi üç okul olarak yürütmekteyiz. Projemizde toplam 54 öğrencimiz bulunmaktadır. 9 da öğretmen görev almaktadır. Kandilli okulu olarak 18 öğrencimiz bulunmakta. Ülkemizde yıllardır KOAH hastalığı ölüm nedeni sıralamasında 4. sırada. Oysa Avrupa ülkelerine baktığımızda bu oranın düşük olduğunu görmekteyiz. Buradan yola çıkarak, acaba neden bu ülkelerde düşük oranda araştırmak istedik. Öğrencilerimizle beraber inşallah 6-27 Haziran tarihleri arasında Danimarka’nın Kopenhag şehrine gidip orada bulunan hastaneleri inceleyeceğiz, seminerler alacağız." diye konuştu.

Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz da Sağlık Meslek Lisesi'nin KOAH gibi önemli bir projeyi araştıracaklarını anlatarak, "Neden KOAH hastalığı Türkiye’de fazla, diğer ülkelerde daha az durumda. Bunun nedenini Avrupa’da Danimarka’da öğrenirseniz sonra biz de öğreniriz." açıklamasında bulundu.