Memur Sendikaları Konfederasyonu’na (Memur-Sen) bağlı Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen) Muş Şubesi üyeleri, nöbet ücretlerine yüzde 50 artış yapılacağı açıklamasını nedeniyle basın açıklaması düzenledi. Muş Devlet Hastanesi önünde bir araya gelen sendika üyeleri, Sağlık Bakanlığı yetkililerinin, sağlık çalışanlarının yıpranma payı ve ek ödemeler konusunda Başbakan’ı yanılttıklarını söylediler.

Sağlık çalışanlarının, bugüne kadar kendisine uzanan hiçbir eli geri çevirmediğini ifade eden Sağlık Sen Muş Şube Başkanı Fehmi Kuzey Vurar, “Sağlık çalışanları insanımızın sağlığının emanetçileri, sağlık sisteminin sigortasıdır. Sağlık çalışanları bugüne kadar kendisine uzanan hiçbir eli geri çevirmediği gibi bundan sonra da insan hayatına zarar verecek hiçbir eylemin içinde olmayacaktır. Bu nedenle, sağlık çalışanları olarak bugün de işimizin başında, aziz milletimizin hizmetindeyiz.” dedi.

“SAĞLIK BAKANLIĞI SINIFTA KALDI”

Sağlık Bakanlığı’nın sınıfta kaldığını belirten Vurar, sağlık çalışanlarının umutla beklediği yıpranma payı, ek ödemelerin emekliliğe yansıması gibi hususlarda yapılan açıklamalar ve değinilmeyen lisans tamamlama ve kreş hakkı gibi konular nedeniyle 14 Mart Tıp Bayramı'nda hayal kırıklığı yaşadıklarını ifade etti. Vurar, şöyle dedi:

"Sayın Başbakan tarafından müjde olarak açıklanan nöbet ücretlerinde yüzde 50 oranında artışı, çalışanlar olarak memnuniyetle karşılıyoruz. Nöbet ücretleri dışında sağlık çalışanları olarak, uzun yıllardır mücadelesini verdiğimiz yıpranma payı ve ek ödemelerin emekliliğe yansıması konularında ise Sağlık Bakanlığı yetkililerinin Sayın Başbakanı yanılttığı ortadadır. Sağlık çalışanlarına müjde denilerek yapılan açıklamalar, Sağlık Bakanlığı’nın sınıfta kaldığını göstermiştir.

110 bin sağlıkçıyı ilgilendiren lisans tamamlama hakkı 2015 yılında başlatılacak. 2015 yılı, lisans tamamlama eğitim ve öğretimlerinin başladığı yıl olacaktır. Bizler Sağlık Sen üyeleri olarak 'Bugün işimize sahip çıktığımız ve işimizi bırakmadığımız gibi hedefe ulaşana dek bu işin peşini de asla bırakmayacağız' diyoruz." Yapılan basın açıklamasının ardından sendika üyeleri olaysız şekilde dağıldı.