İzmir’de kanama şikayetiyle gittiği doğum hastanesinde gebe olduğunu öğrenen Fatma Keleş’e, sigortası olmadığı için müdahale edilemediği öne sürüldü. SGK’dan işlemleri yaptırdıktan sonra müdahale edeceklerini söyleyen Keleş, “Sigortaya gittim, hallettim işlemleri. Geldiğimde çocuğumu kaybetmişim. Çocuğumu onların yüzünden kaybettim ben. Söz konusu insan sağlığıysa maddi durumun yok diye ya da paran yok diye, sağlık güvencen yok diye buradan geri gönderilemem mümkün değil.” dedi.

6 yaşında Yiğit ve 8 yaşında Beyzanur isimli çocukları bulunan Hakan Keleş ile Fatma Keleş çifti, sağlık sigortaları olmadığı için hastanede 3 aylık bebeklerini kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyor. Gebe olduğunu öğrenince İzmir Ege Doğumevi ve Kadın Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin acil servisine gittiğini belirten Keleş, “Sağlık güvencem olmadığından taahhütlü girdim. O zaman 11-12 haftalık hamile olduğumu ve riskli olduğumu söylediler ve gönderdiler. Daha sonra polikliniklere gelip sıra aldığımda, sigortam olmadığı için bana müdahale etmediler ve benim bu arada suyum geliyor, kanamam var. Ben anlatıyorum, acil müdahale edilmesi gerekiyor bana biliyorum, sağlık güvencem yok, taahhütlü gireyim, yok hayır. Ben tekrar eve döndüm. Bugün sigortaya gittim, hallettim işlemleri, geldiğimde çocuğumu kaybetmişim.” dedi. Bebeğinin 3 aylık olduğunu söyleyen Keleş, hastaneye 10 haftalıkken geldiğini, üç haftadır bir müdahale yapmadıklarını ifade etti.

'ÇOCUĞUMU ONLARIN YÜZÜNDEN KAYBETTİM'

Kendisine sigortası olmadığı için müdahale etmediğini söyleyen Fatma Keleş, “Şu anda da gebeliğim sonlandırıldı. Karnımdaki çocuk susuz kalmış, ölmüş. Suni sancı verip doğum yaparak çocuğumu alacaklarını söylüyorlar ama güvenmiyorum. 'Normal bir günde polikliniklere geleceksiniz, işlemler yapılacak.' denildi ama uğraştım, 'Yapılmıyor, olmuyor.' dediler, 'SGK’ya gideceksiniz.' dediler. Ben bugün SGK’ya gittiğimde yeşil kartlı olduğum ortaya çıkıyor. Çocuğumu onların yüzünden kaybettim ben. Geçen haftaya kadar yaşıyordu çocuğum.” şeklinde üzüntüsünü dile getirdi. Hukuki süreç başlatacağını belirten Keleş, “Söz konusu insan sağlığıysa maddi durumum yok diye ya da param yok diye, sağlık güvencem yok diye buradan geri gönderilmem mümkün değil. Bebek şu an karnımda. Başka hastaneye gideceğim, buraya güvenmiyorum ben. Bebeği burada doğum yaptırarak aldıracaklarmış. Çocuk karnımda ölü, acilen alınması gerekiyor, çünkü zehirleme tehlikesi var, ben hala koridorlarda bekliyorum. Ölü çocuğun neyini doğuracağım, onu da bilmiyorum. Biraz ezik oldunuz mu işiniz bitti.” diye konuştu.

Eşi Hakan Keleş ise saat 08.00’den bu yana beklediklerini fakat herhangi bir müdahalede bulunulmadığını söyledi. Keleş, “Sorduğumuzda, 'Müdahale edecek hocamız yok.' diyorlar. Üç aylık bebeğimiz eşimin karnında ölü ve müdahale edilemiyor, sağlık güvencesi yok diye. Halbuki yeşil kartlı fakat o da görünmüyor. Hakkımızı sonuna kadar arayacağız.” dedi.