Diyarbakır Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’nde görev alan sağlıkçılar arkadaşlarının yerlerinin değiştirilmesini protesto etmek amacıyla bir günlük iş bırakma eylemi başlattı.

Diyarbakır’da faaliyet gösteren Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) şube üyeleri, Sur ilçesinin Dağkapı semtinde bulunan Ağız ve Diş Sağlığı binasının önünde toplanarak slogan attı. Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’nde görev alan sağlıkçılar arkadaşlarının yerlerinin değiştirilmesini kınadıklarını belirten sağlıkçılara SES Genel Başkanı Gönül Erdem de katıldı.

Gazetecilere açıklamalarda bulunan SES Genel Başkanı Gönül Erdem, saldırılara ve baskılara sesiz kalmayacaklarını söyledi. Erdem, "Bu mücadeleyi kazanana kadar hukuksal olarak her alanda bu mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz. Deneyimlerimiz bize gösteriyor, biz kazanacağız. Defalarca bütün saldırılara yanıt verdik. Sizin şiddetinize, bu antidemokratik uygulamalarınıza boyun eğmeyeceğiz ve mücadelemizi sürdüreceğiz. Yaşasın emekçilerin dayanışması." diye konuştu.

Grubun adına basın açıklamasını okuyan Diş Hekimleri Odası Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Tümerdem, personel eksikliği nedeniyle arkadaşlarının kötü şartlarda çalıştığını söyledi. Tümerdem, "Eylemlerinin amacı genel sekreterliğin aldığı kararın geri alınmasından çok, mevcut durumdaki eksikliklere rağmen büyük zorluklarla devam eden ağız ve diş sağlığı hizmetlerindeki sorunları daha da derinleştireceği endişesidir. Temelde talebimiz her çalışan hekime bir kalifiye yardımcı sağlık personeli düşecek şekilde kararın gözden geçirilip hastalarımızın ve biz çalışanlar yararına genişletilmesidir. Gerek hasta sayısının fazla olması gerekse fiziksel koşulların yetersizliği nedeniyle oluşan sorunlara karşı her gün çeşitli problemlerle yüz yüze kalmaktayız. Hekim arkadaşlarımız yardımcı personel eksikliği noktasında en kötü koşullarda çalışmakta olup aynı entegre odasında çalışan dört hekim arkadaşımıza bir otomasyon personeli ve bir hemşire yardımcı olmaya çalışmaktadır. Ama gelin görün ki aynı oda içerisinde aynı dakikalarda dört hastaya müdahale hizmeti veren dört hekimi sadece bir yardımcı personel asiste edip, bütün bilgisayar girişimsel işlemlerin kayıtlarını bir otomasyon elemanı yapmaktadır." ifadelerini kullandı.