Nevşehir'de Türk Sağlık Sen üyesi sağlık çalışanları, son günlerde artan terör saldırılarında şehit olanlar için mesaiye başlamadan önce İstiklâl Marşı okuyup dua etti.

Devlet Hastanesi'nin Poliklinikler Bölümü önünde mesai saati öncesinde ellerinde Türk bayraklarıyla toplanan Türk Sağlık Sen üyesi sağlık çalışanları, saygı duruşunda bulunduktan sonra hep birlikte İstiklal Marşı'nı okudu. Türk Sağlık Sen Nevşehir Şube Başkanı Turgay Çetin, terörü lanetlediklerini söyleyerek, terör örgütünün kökünün kazınmasının farz olduğunu kaydetti. Çetin, şunları söyledi: “Bu vatanda yaşama hakkımızdan vazgeçeceğimizi, tehdide boyun eğeceğimizi kimse aklından bile geçirmemelidir. Hakkari Dağlıca’da 14 askerimiz şehit, Iğdır'da hain saldırıda 13 polisimiz şehit, Tunceli’de kızının gözü önünde saldırıya uğrayan 1 polisimiz şehit olmuştur. Bu acıların dinmesi için artık her türlü tedbir meşrudur. PKK terör örgütünün varlığı, milletimizin varlığı için tehdittir. Bu eli kanlı, insanlık dışı örgütü yok etmek farz olmuştur. Bu vatanda yaşama hakkımızdan vazgeçeceğimizi, tehdide boyun eğeceğimizi kimse aklından bile geçirmemelidir. Polislerimize ve askerlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine ve milletimize baş sağlığı diliyoruz. Mekanları cennet olsun, inşallah. Müslüman Türk Milleti olarak asker ve polislerimizi dualarımızla uğurlamak istiyoruz.”

Nevşehir Devlet Hastanesi imam hatibi İsmail Ersan ise şu şekilde dua etti: “Ay yıldızlı Türk bayrağımızın gönderden inmemesi, Ezan-ı Muhammedi’nin susmaması, bu vatan uğruna şehit olmuş polis ve asker kardeşlerimizin ruhu için elimizden Allah’a yalvarmak, dua etmek geliyor. Bu vatan için şehit olmuşların ruhları için 3 İhlas ve bir Fatiha okuyalım. Dualarımızı, vatanımızın bekası uğruna aziz topraklarımız için şehit olmuş asker ve polis kardeşlerimizin ruhlarına hediye eyledik. Vasıl eyle Ya Rabbi. Kahraman ordumuzu karada, denizde ve havada daima muzaffer eyle Ya Rabbi. Akıtılan gözyaşları, yapılan dualar ve okunan Kur’an-ı Kerim’ler uğruna bu şehitlerimizi en güzel mertebeyle mertebelendir Ya Rabbi. Bu ülkenin içerisinde veya dışarısında bulunan düşmanlarımızı, bu ülkeyi bu hale getirenleri kahrın ve gazabın ile perişan eyle Ya Rabbi. İslam’da ‘sen-ben’, bölüşme ve ayrışma yoktur. Birlik ve beraberlik vardır. Türk milleti duyarsız kalmayacaktır. Bu belaları en kısa zamanda def edeceğiz.”

Duaya hep birlikte ‘Amin’ diyen sağlık çalışanları, sonrasında mesaiye başlamak üzere alandan ayrıldı.