Türk Sağlık-Sen Manisa Şubesi, döner sermaye ve ek ödemelerin emekliliğe yansıtılması ile ilgili başlatılan dilekçe kampanyası kapsamında 5 bin dilekçe topladı. Dilekçe sayısı yaklaşık 2 bin 300 üyeye sahip olan sendikanın üye sayısından daha fazla oldu. Toplanan dilekçeler TBMM’ye gönderilecek.

Türk Sağlık-Sen Manisa Şube Başkanı Rıtvan Mutlu, Türkiye’de ekonomik alanda görülen haksızlıkların başında memurların yaşadığı dram geldiğini söyledi. Sağlık çalışanlarının çalışırken aldıkları maaş ile emeklilik maaşları arasında çok büyük farklılıkların olduğunu belirten Mutlu, “Memurlara çalışırken döner sermaye, ek ödeme, fazla çalışma ücreti gibi ödemeler yapılırken; emekliliklerinde de bu ödemeler emekli maaşlarına dâhil edilmemektedir. Bizler, döner sermaye, ek ödeme ve gelirlerin emekliliğe yansıtılmaması, yıpranma payı verilmemesi gibi gerek mevzuatlardaki eksik düzenlemeler gerekse yerleşik uygulamalar nedeniyle birçok konuda mağduriyet yaşamaktayız. Bizler, adalet istiyoruz. Hiçbir memurun emekliliği sefalete dönüşmesin istiyoruz. Biz memurlarımızın emekli maaşı ve ikramiyelerinin düşüklüğünü ve yaşanan adaletsizliği dile getiriyoruz. Memurlarımız, mutlu bir emeklilik hayali kuramamakta, emekli olanların çoğu, geçimini sağlamak için ikinci bir iş aramaktadır. Bu nedenle de emekli olmak istememektedirler. Daha çocuğunun üniversite masrafları bitmeden, oğlunu evlendirmeden emekli olmak istemeyen kamu çalışanını bu tablo karşısında kim haksız bulabilir?” dedi.

Türk Sağlık-Sen olarak, yaşanan adaletsizliği gözler önüne sermek ve bu haksızlığa dur demek için tüm Türkiye çapında TBMM’ye sunulmak üzere dilekçe kampanyası başlattıklarının altını çizen Mutlu, "Sağlık çalışanları hazırlanan dilekçelerle yaşadıkları adaletsizliği dile getirdiler ve bu haksızlığın giderilmesini iktidardan talep etiler. Öyle ki, malum sendika dışında başka sendikaların yöneticileri dahi sendikamızı telefon ve faks yağmuruna tutarak, kampanyamıza destek verdiler. Şu an her ilimizde toplanan, Emekliliği kabusa dönüşecek 3 milyon memurun gönülden dileğini ve yasal hakkını dile getiren bu dilekçeler ile memurlarımız ‘Emeklilikte sefalet kaderimiz olmasın’ diye haykırmaktadır. Türk Sağlık-Sen olarak yıllardır memurlarımızın ve memur emeklilerinin kanayan yarası haline gelmiş olan bu soruna parmak basıyor ve iktidardan adalet istiyoruz. Yetkililer, milyonların feryadına kulak tıkayarak, sorunu yok sayamazlar. Sorunlara kulaklarını tıkayanlara, Manisa’dan da 5 bin dilekçe ile sesimizi duyuracak, adalet isteğimizi ileteceğiz. Biz, Türk Sağlık-Sen olarak memurun memnuniyetini sağlayan her şeyi alkışlar yanlışın ise karşısında dururuz. Malum sendika ise ötekileştirme peşinde olduğu için bunu anlamaması normal. Hepimizin ortak sorunu olan çalışanların hakları için başlattığımız imza kampanyasını bile nasıl olur da boykot ederiz peşindeler. Çünkü emek hırsızlığını fazlasıyla yaptıkları için ne demek olduğunu gayet iyi biliyorlar. Biz onlara gereken cevabı TBMM’ye gönderdiğimiz haklı mücadelemizdeki dilekçelerle cevap veriyor, bizi emek hırsızlığı ile suçlayanları kınıyoruz.” diye konuştu.