Nevşehir Sağlık Müdürlüğü’nde görevli sağlık çalışanları, son dönemde meslektaşlarını ve hastaneleri de içine alan terör saldırılarını protesto etti.

Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde halka sağlık hizmeti veren Nevşehir Devlet Hastanesi'ne yapılan saldırı sonrasında Nevşehir Devlet Hastanesi Hastane Yöneticiliği bölümü önünde toplanan sağlıkçılar, meslektaşlarına, halka, sağlık kurumları başta olmak üzere devlet kurumlarına ve güvenlik güçlerine yönelen terör eylemlerini lanetledi.

Ellerinde 'terör değil kardeşlik diyen gönüller, şifa veren eller kazanacak' yazan dövizler taşıyan grup, terör eylemlerini planlayanları ve gerçekleştirenleri kınadı.

Grup adına basın açıklaması yapan Nevşehir Sağlık İl Müdür Yardımcısı Dr. Mehmet Kayacan, haziran ayından bu yana tırmanışa geçen saldırılarıyla, genç, yaşlı, çocuk ve bebek demeden tüm halkı hedef alan eli kanlı terör örgütünün, sağlık çalışanlarına, ambulanslara ve hastanelere yönelik de alçakça saldırına devam ettiğini söyledi.

3 sağlık çalışanının terör örgütünün gerçekleştirdiği alçakça saldırılarda hayatını kaybettiğini ifade eden Kayacan, “Aile hekimimiz Dr. Abdullah Biroğul memleketi Diyarbakır’da, sağlık memurumuz Eyüp Ergen ve ambulans şoförü Şeyhmus Dursun memleketleri Şırnak’ta uğradıkları silahlı saldırı sonucu şehit edildiler. Onlarca çalışanımız alıkonuldu, ambulanslarımıza, hastanelerimize ateş edildi; sağlık hizmetleri aksatılmaya çalışıldı.” dedi.

Hakkari Şemdinli’deki Devlet Hastanesi’nin bombalı saldırı sonucunda neredeyse kullanılamaz hale getirildiğini belirten Nevşehir Sağlık İl Müdür Yardımcısı Kayacan, bundan en büyük zararı Şemdinli’de sağlık hizmeti bekleyen halkın gördüğünü vurguladı.

Basın açıklamasına Nevşehir Sağlık İl Müdür Yardımcısı Dr. Mehmet Kayacan’ın yanısıra Halk Sağlığı İl Müdürü Dr. Mahmut Aydın, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği İdari Hizmetler Başkanı Mehmet Gizligider, Mali Hizmetler Başkanı Bircan Yaman, Hastane Yöneticisi Dr. Yücel Şal, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Dt. Murat Alp, Sağlık İl Müdürlüğü, Genel Sekreterlik, Halk Sağlığı Müdürlüğü, Nevşehir Devlet Hastanesi, Nevşehir Ağız ve Diş Sağlığı yöneticileri, personelleri ve hasta yakınları katıldı.