İzmir'de Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ndeki sağlık çalışanı, meslektaşlarının hasta yakınları tarafından darp edilmesini protesto etti.

Ege Üniversitesi Hastanesi Poliklinik önünde toplanan sağlık çalışanları hastanedeki şiddet olaylarını kınadı. Türk Sağlık Sen İzmir Üniversiteler Şube Başkanı Yasemin Zengin, "Şifa veren eller ne yazık ki kendi hayatlarından her gün endişe eder hale geldi. Buradan şunu da sormak lazım. Çalışanların can güvenliğini sağlayamayan Sağlık Bakanlığı ne işe yarar acaba? Kimseden lütuf değil, insan olarak, çalışan olarak hakkımız istiyoruz" dedi.

Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) Ege Üniversitesi işyeri temsilcisi Melika Sarıtepe, 4 Temmuz'da hastanenin Genel Cerrahi Servisi'nde meydana gelen olayda hasta yakınlarının saldırısına uğrayan bir hemşire ile hastane çalışanı işçinin darp edildiğini, 15 sağlık personelinin de kendilerini yoğun bakım ünitesine kilitleyerek kendilerini koruduğunu iddia etti.

Saldırı nedeniyle Genel Cerrahi Servisi'nde bir süre hizmet verilemediğini ileri süren Sarıtepe, güvenlik görevlilerince gerekli önlemlerin alınmadığını iddia etti. Dr. Yiğit Türk ise, olayın olduğu klinikte çalıştığını, geçtiğimiz cuma günü, personelin ziyaretçi saati dışında başka hastaların yataklarında yatan hasta yakınlarını uyardığını, ardından 20 kişinin saldırısına uğrayıp dövüldüğünü, yoğun bakımdaki hasta odalarına kendilerini kilitleyerek canlarını kurtardıklarını söyledi.