Samsun Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi bölümünde görevli Uzman Doktor Kamil Furtun'un silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmesi sonrası Kırşehir de bulunan Sağlık çalışanları STK ve sendika temsilcileri ortak bir basın açıklaması ile doktorlara yapılan saldırıları kınadı.

Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi bahçesinde düzenlenen basın açıklamasında, Kırşehir Tabip Odası,TÜMRAD-DER, KESK, SES Kırşehir temsilciliği,Türk Sağlık-Sen, temsilcileri, ortak basın açıklaması düzenledi.

KESK'e bağlı, SES (Sağlık ve Sosyal Hizmet Sendikası) İl Temsilcisi Gürdoğan Aydın'ın açılış konuşmasının ardından, Tabip Odası Başkanı Op.Dr. Oğuz Kocamış, yüreklerinin acı ve öfke ile dolu olduğunu yapılan saldırıyı ise nefretle kınadıklarını söyledi.

Kocamış açıklamasında, "Acı ile doluyuz. yılların emeği ile yetişmiş kendi ailesinden eşinden, çocuklarından çaldığı vakitler ile hastalarına faydalı olmaya çalışan halkımızın sağlığı için gece-gündüz fedakarlık eden çok kıymetli meslektaşımız için göz yaşı döküyoruz." dedi.

Öfke dolu olduklarını anlatan Kocamış, "Biliyoruz ki her geçen gün artan ve canımızdan can alan ve sağlıkta şiddet olaylarını önlemek için pek çok şey yapılabilirdi. Niyetler hedefler planlar bu yönde olsa idi, Ersin'imiz, Melike'imiz, Kamil'imiz bugün beyaz önlükleri ile hastane koridorlarında halkımızın sağlığı için koşturmaya devam ediyor olabilirlerdi. Uyardık. Sağlıkta gün be gün çıkan şiddete karşı 'Artık Yeter' dedik. Acil taleplerimizi ilettik görmediler. Türk Ceza kanununa ek maddeler önerdik yok saydılar. Açıklamalar eylemler toplantılar yaptık Sağlık Bakanlığının önünü aşındırdık. Meclis Komisyonunda sunumlar yaptık dikkate almadılar." diye konuştu.

Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi bahçesinde düzenlenen eyleme Türk Sağlık-Sen, TÜMRAD Kırşehir temsicilikleri de destek verdi.