Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde köy turnuvası karşılaşması sırasında bir anda oluşan hortum maçın durmasına neden oldu. Yaklaşık 5 dakika süren hortum cep telefonu ile görüntülendi. Önüne kattığı çöpleri toplayan hortumun etkisinin geçmesiyle maç kaldığı yerden devam etti.

Olay Alaplı İlçesine bağlı Gürpınar Çobanlar mahallesinde meydana geldi. Köyler arasında düzenlenen ve bu yıl Gürpınar köyünde ilk kez yapılan turnuvada Durabeyli Kaçar Dekarasyon ile Hacıllı köyü maçının ilk yarısının son dakikalarında aniden çıkan hortum maçın yarıda kesilmesine sebep oldu. Yaklaşık 5 dakika süren ve cep telefonu kamerasıyla kaydedilen hortum sahadaki çöpleri ve taş parçalarını toplayarak kayboldu. Kısa süreli de olsa futbolcular ve maçı izlemeye gelen köylülerde heyecan ve korku yaşatan hortumun bitmesinin arından maça kaldığı yerden devam edildi.

Hortumla ilgili olarak açıklamada bulunan Turnuva Komite Başkanı Ali Tekin, “Düzenlediğimiz turnuvada ilk defa böyle bir ilginç bir olayla karşılaştık. Ortaya çıkan hortum nerede ne varsa götürdü. Hortum yaklaşık 7-8 dakika sürdü. İlk kez böyle bir durum ile karşılaşıyoruz.” dedi.