Soma'da 16 Mayıs'ta sendikaların, 13 Mayıs'ta ise siyasi partilerin programlarından dolayı kendi seslerinin yeterince duyulmayacağını düşünen acılı aileler, yarın saat 13.00'te Hükümet Meydanı'nda miting düzenleme kararı aldı. Aileler, facianın 13 Mayıs'taki yıldönümü öncesinde bütün Türkiye'ye, acılarını paylaşma çağrısında bulundu. Bugün de bir dernekte toplanarak, mitinde yapılacakları görüşüp vatandaşları mitinge çağırmak için çalışmalara başladılar.

'KÖMÜR KOKUSUNDAN NEFRET ETTİK'

Şehit madenci aileleri, ayrıca bir kısa film hazırlayarak sosyal medyada yayımladı. "Soma'yı unutmadık unutturmayacağız, sorumlulardan hesap soracağız" afişiyle başlayan filmde, "Şehit madenci aileleri çağırıyor, 10 Mayıs'ta Soma'dayız." çağrısı dile getiriliyor. Devamında şehit madencilerin aileleri acılarını anlatıyor. Kimisinin, kömür kokusundan nefret ettiğini belirtirken sarfettiği, "Yanan bizdik, siz kömür sandınız." sözü, acının boyutunu ortaya koyuyor. Bir yılın acı içinde geçtiğini anlatan başka bir aile, 301 eşin dul ve 432 çocuğun yetim kaldığını söylüyor. Başka bir acılı eş ise hiçbir güvenlik önlemi almadan insanların ölümüne sebep olunduğunu ve halen de bir şeylerin yapılmadığını belirtiyor. Filmin sonunda da büyük bir miting düzenleneceği dyurularak, vatandaşların yanlarında olması çağrısında bulunuluyor.

Geniş bir katılım beklendiği miting, saat 13.00'te Ege Linyit İşletmeleri önünde başlayacak. Hükümet konağına kadar yürünüp burada konuşmalar yapılacak.