Sahil Güvenlik ve Akdeniz Bölge Komutanlığı ekipleri, ticari yatla açıkta bekleyen gemiye binerek Avrupa ülkelerine kaçmaya çalışan, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu Suriye uyruklu 182 kişiyi film gibi bir operasyonla yakaladı. Olayla ilgili 3 kişi tutuklandı. Bir mürettebat, Fransız uyruklu gazeteci ile Irak uyruklu tercüman yasal işlemler için Antalya İl Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şube Müdürlüğüne teslim edildi. Operasyon Sahil Güvenlik kamerası tarafından görüntülendi.

Alınan ihbarı değerlendiren Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığı ekipleri, Türk bayraklı ticari yatın fenerleri kapalı olarak Manavgat Irmağı’ndan çıkarak açıldığını gördü. Ticari yatın göçmen kaçakçılığı yapabileceğini değerlendiren ekipler botla takip etti. Destek unsurları ile birlikte 4 saat süren takip sonrası yatın Antalya körfezi açıklarında bekleyen Sierra Leone bayraklı bir gemiye yaklaştığı tespit edildi. Arama Kurtarma Gemisi TCSG Yaşam Kontrol Timi tarafından gemiye çıkılarak kontrolü ele alındı.

Yapılan kontrollerde gemi üzerinde Suriye uyruklu 78 erkek, 52 kadın ve 52 çocuk olmak üzere toplam 182 kaçağın yanında Fransız uyruklu bir gazeteci ile tercüme faaliyetlerine yardımcı olan Irak uyruklu bir tercüman tespit edildi. Göçmenlerin emniyeti sağlanarak açık denizde olası bir facianın önüne geçildi. Sağlık durumları ile ilgilenilen kaçakların panik oluşturmaması için bilgilendirme yapıldı. Bahse konu yat ve gemi Alanya Limanına getirildi.

Düzensiz göçmen kaçakçılığı suçundan Alanya Cumhuriyet Savcılığına sevk edilen yattaki 2 Türk ve 1 Suriye uyruklu mürettebat ile geminin kaptanı tutuklandı.
Gemideki 3 Suriye uyruklu mürettebat ise Alanya Cumhuriyet Savcılığına sevk edildi.
Fransız uyruklu gazeteci ile Irak uyruklu tercüman yasal işlemlerin yapılması maksadıyla Antalya İl Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şube Müdürlüğüne teslim edildi.