İzmir’in Selçuk, Foça ve Aliağa ilçelerinde Sahil Güvenlik ekipleri, kanundışı avcılık yapan balıkçılara operasyon düzenledi, para cezaları uygulandı.

Selçuk ilçesi Pamucak sahilinde hem denizden hem de karadan yapılan kontrol ve denetimlerde, elleme yöntemi ile su ürünleri avcılığı yapan 5 kişiye, 1380 Sayılı Su Ürünleri Kanunu'na muhalefetten toplam bin 550 TL idari para cezası kesildi. Foça bölgesinde yapılan denetimlerde, av yasağına uymayıp kanundışı trol avcılığı yapan bir tekne yakalandı. Teknede bulunan üç kişiye, aynı kanuna muhalefetten 38 bin 732 TL, atık transfer formu bulunmasından da 2872 Sayılı Çevre Kanunu'na istinaden 11 bin 619 TL idari para cezası uygulandı. Aynı zamanda avcılıkta kullanılan 1 trol ağı ve 2 adet trol kapısına el koyuldu. Aliağa açıklarında yapılan kontrollerde de kaçak su ürünleri avcılığı yapan bir tekne tespit edildi. Teknede bulunan 5 kg. balığa el koyuldu, içindeki iki kişiye toplam 5 bin 282 TL, atık transfer formu bulunmadığından da 11 bin 619 TL idari para cezası uygulandı.

Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanlığı, 2015 yılı başından bugüne kadar kanundışı su ürünleri avcılığı yaptığı tespit edilen teknelere, toplam 648 bin TL idari para cezası kesti. 2014 yılında ise bin 284 şahıs ve tekneye, toplam 1 milyon 397 bin TL idari para cezası uygulandığı bildirildi.