Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, Türkiye'de en çok kullanılan dolandırıcılık yöntemleri arasında'cin çıkarma' bulunduğunu, bu kurbanların kimliklerinin bilinmesini istememesi nedeniyle şikayetçi olmadıkları içinde ne savcılık ne de polise intikal etmediğini belirtti. Şahin, önümüzdeki yeni dolandırıcılık yönteminin de emekli olacaklarla emekliler üzerine olacağını duyurdu.

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, hukukçulardan oluşan yönetim kurulu üyeleri ile birlikte tüketicilerin dolandırılma yöntemleri ile ilgili bilgi vermek üzere basın toplantısı yaptı. Dolandırıcılık yöntemlerinde kişi bilgilerine ulaşılmasının savcıları harekete geçirmesi gerektiğinin altını çizen Mahmut Şahin, "Bazı konularda tüketici dolandırıldığının farkına bile varmıyor. Bazılarında farkına varıp şikayetçi oluyor. Ama bazı konularda dolandırıldığını bilse bile şikayetçi olmuyor veya olamıyor ki, en sıkıntılısı ve mağdur sayısı belli olmayan yöntem de maalesef budur" dedi.

Başkan Şahin, tüketicilerin, maddi kazanç vaadiyle bazen polisiye yöntemlerle, bazen de eğitim ve sağlık konularında dolandırıldığını anlattı. 11 ana başlık halinde ele alınan dolandırıcılık yöntemleri konusunda, uyarılarda bulunan Şahin, şunları söyledi; “Özellikle jigololuk ve cin çıkarma yöntemlerinin, dolandırıcılar tarafından en çok kullanılan yöntem. Cin çıkarmada, maalesef şikayet edilmeyen veya edilemeyen başka bir dolandırıcılık yöntemi. Din kullanılarak dolandırıcılık yapılıyormuş gibi gözükse de, din konusunda yeterli bilgisi olmayanların düştüğü bir tuzak. Burada hem maddi hem de cinsel istismar söz konusu."

Şahin, sağlıkta kişinin hastalık bilgisini alanların, kişilerin ev adresine kadar giderek ilaç satmaya çalıştığını belirterek, “Eğitimde de benzer durumlar var. Savcıların kişi bilgilerinin kimler tarafından nasıl dışarıya sızdırıldığı ile ilgili harekete geçmesi gerekir” dedi.

Tüketiciler Birliği Başkanı Şahin kendilerini savcı, polis, eğitimci gibi tanıtıp veya ‘Hediye kazandınız' mesajları atarak, tüketicilerin dolandırılmak istendiğine de dikkat çekti.