Belediyenin hazırladığı proje kapsamında, servislerle evlerinden alınan 180 ortaokul öğrencisi, sorumlu belediye yetkilisi ve öğretmenleriyle, Gaziantep Havalimanı'ndan uçakla Çanakkale'ye gitti.

Alan kılavuzları nezaretinde Çanakkale Havaalanı'ndan alınan çocuklar, feribotla savaşın yoğun yaşandığı Gelibolu yarımadasındaki bölgelere götürüldü.

Bir taraftan ilk kez uçağa ve feribota binmenin heyecanını yaşayan çocuklar, bir taraftan da dünya savaş tarihine "altın harflerle" yazılan Çanakkale savaşlarının, destansı kahramanlıklarıyla duygulandı.

Seyit Onbaşı Anıtı ziyaretiyle başlayan gezide çocuklar, Şahindere Şehitliği, Şehitler Abidesi, Meçhul Asker Anıtı, 57. Alay Şehitliği, Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi ve tabyaları görme imkanı buldu.

Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tarih bilincini gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla geziyi düzenlediklerini belirtti.

"Gazi'ler Diyarı" Gaziantep ile "Şehitler Diyarı" Çanakkale arasında köprü olmaya çalıştıklarını ifade eden Tahmazoğlu, "Yaklaşık 60 gün içerisinde 10 bin öğrenciyi uçakla Çanakkale'ye götüreceğiz. İlk iki seferimiz dolu dolu geçti. İnanılmaz bir ilgi gördük" dedi.

Yoğun ilgi dolayısıyla sayıyı 12 bine çıkarmayı düşündüklerini kaydeden Tahmazoğlu, bu topraklarda yaşayan herkesin vatan için canlarını ortaya koyan şehitlerin fedakarlığını çok iyi anlaması gerektiğini vurguladı.